Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Serviciului de Telecomunicații Speciale

ro

18 Dec, 2022 12:16 1120 Marime text

foto: facebook/ Jandarmeria Română
Astăzi se împlinesc 3 decenii de când Serviciul de Telecomunicații Speciale și oamenii acestei instituții depun toate eforturile pentru ca domeniul comunicațiilor speciale și al tehnologiei informației, un domeniu de interes pentru întreaga lume, să fie unul sigur atât pentru țară, cât și pentru cetățenii ei.

O misiune exterm de complexă ce revine acestor specialiști, ținând cont de contextul creșterii amenințărilor hibride, rezultate din cumulul mai multor factori de risc.


Și dacă mai avem nevoie de dovezi pentru a conștientiza importanța majoră a Serviciului de Telecomunicații Speciale, vă îndemn să ne gândim la milioanele de vieți care au fost salvate prin preluarea apelurilor de urgență și gestionarea tuturor situațiilor de către operatorii 112.

La ceas aniversar, vă transmitem gândurile noastre bune, alături de urări de sănătate și putere de muncă, mulțumindu-vă pentru excelenta cooperare dintre instituțiile noastre, care s-a format și menținut în timp și care, cu siguranță, va cunoaște o dezvoltare în viitorul apropiat.

La mulți ani!, transmite Jandarmeria Română. 



Despre STS 

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este organul central de specialitate, din România, care organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile prevăzute prin lege. Instituția este organizată după o structură militară și face parte din sistemul național de apărare. Instituția este cunoscută și după numele de cod UM 02999.

STS se află în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Controlul asupra activității instituției se exercită de către Parlamentul României, prin comisiile pentru apărare, ordine publică și siguranță națională ale celor două Camere.

Prin telecomunicații speciale se înțelege transmisii, emisii sau recepții de date (semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natura prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice) pentru utilizatori menționați de legislația în vigoare.

Utilizatorii care beneficiază de STS sunt: Parlamentul României, Administrația prezidențială, Guvernul României, Instituțiile cu rol în siguranța națională, Administrația publică centrală și locală, Autoritățile judecătorești, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea de Conturi, Curtea Constituțională a României și alte organisme guvernamentale și neguvernamentale prevăzute de lege.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii