Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării, marcată prin eliberarea în Dunăre a unor pui de sturion

ro

25 Aug, 2023 11:11 939 Marime text
  • Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în anul 2008, această zi marcând intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului României nr. 983 din anul 1990, prin care întreaga Deltă a Dunării şi unităţile geografice vecine au fost declarate rezervaţie a biosferei.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) vor organiza vineri, 1 septembrie, de Ziua Rezervaţiei, o acţiune de eliberare în Dunăre a unor pui de sturion, denumită „Vino şi botează-ţi sturionul“, transmite Agerpres.

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în anul 2008, această zi marcând intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului României nr. 983 din anul 1990, prin care întreaga Deltă a Dunării şi unităţile geografice vecine au fost declarate rezervaţie a biosferei.

„În cadrul evenimentului care se va desfăşura la Isaccea, pe malul Dunării, vor fi eliberaţi 5.000 de pui de sturioni din specia nisetru, Acipenser gueldenstaedtii, marcaţi cu mărci individuale“, se arată în informarea INCDDD.


Puii de sturion provin din reproducerea artificială desfăşurată în perioada 24 - 28 aprilie 2023, în cadrul proiectului „Dezvoltarea Staţiei de monitorizare a peştilor migratori: sturioni şi scrumbie - Isaccea“, realizat de ARBDD în parteneriat cu INCDDD, cu finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Obiectivul general al proiectului este conservarea biodiversităţii prin implementarea unor măsuri din Planul de Management al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru îmbunătăţirea stării de conservare a populaţiilor de peşti migratori, sturioni şi scrumbie din rezervaţie.

Citește și:

Tulcea. Două comune din județ nu au medici de familie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii