Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Protecției Civile, marcată și de pompierii din Tulcea

ro

28 Feb, 2024 14:43 488 Marime text
Sursa foto: ISU Delta Tulcea


 
  • An de an, la data de 28 februarie, Ziua Protecției Civile este sărbătorită în România.
 
Ca instituție de sine stătătoare, Protecția Civilă a apărut în anul 1933, ca urmare a necesității protejării oamenilor și a bunurilor acestora  în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate.
 
Totodată, astăzi, sunt sărbătoriți oamenii care dau dovadă de profesionalism și își asumă riscuri participând la misiuni care, nu de puține ori, le pun viața în pericol.
 
Pentru a marca această zi, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Delta” al județului Tulcea a avut loc o festivitate, în cadrul căreia au fost înaintați în gradul militar următor,  înaintea expirării stagiului minim în grad, pompierii care au obținut rezultate foarte bune în activitatea desfășurată în cadrul inspectoratului.
 
De asemenea, le-au fost recunoscute meritele și le-au fost înmânate diplome de apreciere, salvatorilor care și-au îndeplinit cu succes, misiunile dificile care le-au fost încredințate, potrivit ISU Delta Tulcea.
 
Așadar, „Săptămâna protecției civile” continuă, iar astăzi, pompierii au fost prezenți în locurile intens circulate din județul Tulcea, pentru a informa locuitorii despre cum trebuie să se comporte în cazul producerii unei situații de urgență.
 
Tot astăzi, s-a desfășurat exercițiul „Miercurea Alarmelor”, un exercițiu reluat în carul „Săptămânii Protecției Civile”. Acest exercițiu a avut ca scop verificarea  echipamentelor din  componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
 

„Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate”, transmite ISU Delta Tulcea.

 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Citește și
Un bărbat a decedat în urma unui accident rutier în municipiul Tulcea (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii