Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua polițiștilor de penitenciare. Mesajul Administrației Naționale a Penitenciarelor

ro

29 Jun, 2020 17:05 554 Marime text
  • În baza protocolului încheiat la 20 octombrie 1993 între Ministerul Justiției și Patriarhia Română, s-a decis reluarea activității religioase în penitenciarele din România, sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului.
Ziua de 29 iunie, la care se sărbătoresc Sfinții Apostoli Petru și Pavel, a devenit și Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România. În cadrul acestor unități, se organizează ''Ziua porților deschise'', precum și manifestări menite să omagieze foștii și actualii lucrători din acest sistem.

Această zi constituie un bun prilej pentru promovarea tradițiilor organizaționale ale instituțiilor penitenciare, precum și pentru îmbunătățirea percepției opiniei publice cu privire la rolul lucrătorilor de penitenciar în societate.

Mesajul Administrației Naționale a Peniteciarelor

Sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar românesc, ziua dedicată polițiștilor de penitenciare încununează nu doar elementele succesului instituțional, dar mai ales virtuțile fiecărui angajat din unitățile de detenție.

Astăzi este despre cei care, zi de zi, își asumă riscuri și spun „da” unor provocări pe care puțini le cunosc sau înțeleg.

Ei sunt polițiștii de dincolo de zidurile înalte!
Ei sunt la datorie în fiecare zi!
Ei îmbracă o haină grea, haina dreptății!
Ei nu se tem! Dacă o fac, nu o arată!
Ei sunt oameni în slujba oamenilor!

Poliția penitenciară este instituția celor bravi, a profesioniștilor care își asumă responsabilitatea unei complexe misiuni sociale, în spiritul și litera legii.


Pentru perseverență, curaj, devotament și performanță, le mulțumim!

La mulți ani tuturor polițiștilor de penitenciare!, a transmis ANP.

Sursa foto: ANP

Ti-a placut articolul?

Comentarii