Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:07 24 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANP Precizări despre cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV-2 în rândul persoanelor private de libertate (document)

ro

18 Apr, 2020 16:16 1809 Marime text

Administraţia Naţională a Penitenciarelor informează sâmbătă că, până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate.

În considerarea multiplelor măsuri cu caracter de prevenţie adoptate la nivelul unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, vă informăm că,până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate.

Totodată, demersurileîntreprinse, pe toate palierele de intervenţie,permitpromovarea unui climat custodial optim şi o stare de spirit corespunzătoare în rândul efectivelor de deţinuţi.

Amintim că, pentru îndeplinirea obligaţiilor de protejare avieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor private de libertate, a personalului locurilor de deţinere şi a oricăror altor persoane, sistemul penitenciar a implementat o serie de măsuri cu caracter de prevenţie şi asigură aplicabilitatea imperativelor Decretului privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României nr. 240/14.04.2020 şi a dispoziţiilor conexe.

În ceea ce priveşte actualul context religios, prin raportare la constrângerile situaţiei epidemiologice, subliniem că Administraţia Naţională a Penitenciarelor aplică şi susţinemăsurile de menţinere a legăturii persoanelor custodiate cu mediul de suport, prin utilizarea, la nivel maxim, aposibilităţilor de comunicare la distanţă (suplimentarea dreptului la comunicări online, majorarea duratei şi numărului de convorbiri telefonice) şide informare (prelungirea intervalului de difuzare a semnalului TV).

De asemenea,în vederea respectării demnităţii umane,administraţiilelocurilor de deţinere facilitează transmiterea slujbelor religioase, atât prin valorificarea infrastructurii disponibile la nivelul unităţilor subordonate (înregistrarea şi difuzarea acestora prinstudiourileTV cu circuitînchis/staţiilede radio-amplificare), cât şi prin extinderea posibilităţilor de a urmări transmisiunile din grila programelor de televiziune recepţionate.

În acelaşi temei, se asigură distribuirea unui meniu îmbunătăţit, prevăzut pentru Sărbătorile Pascale din anul 2020.

Intervenţiilede suport psihosocial, informaţional şi de consilere, dar şi măsurile igienico-sanitareîşi menţin continuitatea, astfel ca persoanele custodiate să beneficieze de un mediu de detenţie conform.Înceea ce priveştepersonalulangajat, vă comunicăm faptul că sistemul penitenciar raportează un singur caz confirmat pozitiv, la Penitenciarul-Spital Dej(situaţie comunicată publicîn data de 08.04.2020,de autorităţile competente).

Ca urmare a derulăriianchetei epidemiologice, testele efectuatecelorlalţiangajaţi ai ROMÂNIA, Bucureşti, str. Maria Ghiculeasa, nr.47, sector 2www.anp.gov.rounităţii au relevat rezultate negative.Încontinuare, întreg personalul unităţilor subordonatebeneficiază de echipamente de protecţie şi materiale igienico-sanitare, şi aplică metodologia de prevenţie stabilităla nivel de sistem.Sublinem ca imperativă informarea exclusiv din surse oficiale, atât în ceea ce priveşte starea de spirit în rândul deţinuţilor, cât şi referitor la raportarea unor cazuri de îmbolnăviri, a transmis o informare de presă din partea ANP.


Puteți consulta comunicatul și în secțiunea „Documente“. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii