Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:45 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Pământului. Mesajul directorului executiv al Mare Nostrum

ro

22 Apr, 2021 08:12 796 Marime text
  • În fiecare an, în data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, o mișcare pentru protejarea mediului înconjurător.

Potrivit Wikipedia, Ziua Pământului a fost fondată în anul 1970 de senatorul american Gaylord Nelson, scopul fiind acela de a trage un semnal de alarmă privind dezinteresul clasei politice față de mediu. Ziua Pământului s-a transformat într-o manifestare de amploare în istoria omenirii două decenii mai târziu. În anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări s-au alăturat inițiativei de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Mare Nostrum are misiunea de a responsabiliza comunitatea prin schimbarea mentalităţilor, în vederea creşterii respectului faţă de mediu şi aplicarea de soluţii care să asigure conservarea zonei costiere româneşti şi a resurselor Mării Negre.

Mihaela Cândea Mirea, directorul executiv al Mare Nostrum, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Pământului.

Este o zi în care ne amintim că puterea de a păstra pământul pentru generațiile viitoare stă doar în mâinile noastre. Nu va veni nimeni să ne salveze, iar planurile și strategiile sunt hârtii goale dacă uitam de ele. Este ziua în care ne dăm seama că fără Pământ, totul restul nu ar exista. Este planeta cea mai prietenoasă din univers pentru viață și pentru oameni. Alta nu avem. Singura noastră șansa și responsabilitate este să o apărăm pe aceasta, subliniază Mihaela Cândea Mirea.


ONG Mare Nostrum promovează conceptul de educație durabilă, astfel încât mesajul esențial al acestei zile internaționale să ajungă la cât mai multă lume: resursele Pământului sunt limitate, iar pentru a putea supraviețui trebuie să învățăm să gestionăm rațional toate aceste resurse. De-a lungul anilor ONG mare Nostrum a organizat atât evenimente în spații publice, cât și în cadrul unităților de învățământ Constănțene, scopul fiind mereu același: de a trage un semnal de alarmă cu privire la importanța resurselor naturale, dar mai ales a faptului că acestea nu sunt infinite, se arată pe site-ul Mare Nostrum.

Mai multe detalii despre activitatea ONG Mare Nostrum puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.

Sursa foto: Facebook/ ONG Mare Nostrum
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii