Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Securității și Sănătății la Locul de Muncă. Mesajul lui Tiberiu Tudor, evaluator al riscurilor profesionale

ro

28 Apr, 2021 15:10 1951 Marime text
  • Ziua Mondială a Securității și Sănătății la Locul de Muncă este marcată în fiecare an pe data de 28 aprilie.  
Această zi este celebrată de Organizația Internațională a Muncii (OIM) încă din anul 1919.

Scopul acestui eveniment este să  aducă în prim-planul opiniei publice importanța activității de prevenire a accidentelor și bolilor profesionale.

Tot pe 28 aprilie este și marcată și Ziua Internațională pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor de Muncă, organizată pretutindeni de către organizațiile sindicale, încă din anul 1996.

Tiberiu Tudor, evaluator al riscurilor profesionale de securitate și sănătate în muncă, a transmis un mesaj pentru ZIUA de Constanța, în care subliniază importanța siguranței la locul de muncă.

În condițiile în care în continuare în România se mențin cifre de ordinul miilor de accidentați în muncă anual, din care circa 5% mortal, securitatea în muncă trebuie să aiba un rol esențial în cadrul oricărei firme care are pretenția că își desfășoara activitatea în mod civilizat iî secolul XXI și în cadrul european al liberei circulații a forței de muncă.

Este necesar ca fiecare angajator să trateze cu maximă seriozitate condițiile de muncă ale propriilor angajați și să conștintizeze faptul că un loc de munca sigur este rețeta cea mai bună pentru succesul afacerii sale.

Totodată și lucrătorii trebuie să își asume obligațiile privind respectarea normelor de securitate a muncii adoptate de către angajator și prevăzute în normele legale.

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Securitate și Sănătate la locul de muncă le urez celor implicați în munca de prevenire si protecție  sănătate, putere de muncă și vigilență în depistarea la timp a pericolelor din toate domeniile lucrative, transmite Tiberiu Tudor.


Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pantea Albert 28 Apr, 2021 18:21 Frumos mesaj ! Ma bucur ca mai sunt oameni in domeniu care dovedesc ca si cred in menirea lor ! Sper sa reusesti .... chiar sa cresti .... in domeniul de activitate ! Semneaza : eu !