Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:50 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Maritimă Mondială Webinar mondial prin care se va sublinia rolul important al eroilor mării și ai civilizației umane

ro

30 Sep, 2021 08:47 535 Marime text
  •  Anul acesta IMO își exprimă recunostința față de eforturile lor și transmite întregii lumi rolul lor important în economia mondială.
  • Manifestările WMD au început pe 25 septembrie la IMO și în toată lumea.
Ziua Maritimă Mondială este sărbătorită de către IMO în fiecare an, în ultima săptămână din septembrie.

Anul acesta este dedicată eforturilor marinarilor, care au asigurat funcționarea economiei globale, cu eforturi și sacrificii uriașe în această perioadă pandemică, atât de grea pentru omenire.

Marinarii s-au confruntat cu criza schimburilor de echipaj, restricții și condiții de muncă drastice la bordul navelor, porturi închise, lipsa accesului la îngrijire medicală, izolare și de multe ori interdicții pe termen lung de a atinge uscatul.

Acești oameni, declarați lucrători esențiali pentru economia mondială, au asigurat lanțul logistic de luptă a civilizației umane împotriva pandemiei.

Datorită lor omenirea a avut alimente, medicamente, echipamente medicale, bunuri de larg consum.

Cu toate acestea, nu întotdeauna guvernele, autoritățile portuare și organizațiile mondiale nu i-au tratat cu considerația și grija necesară, mulți dintre ei confruntându-se cu adevărate tragedii și chiar cu pierderea vieții.

Anul acesta IMO își exprimă recunostința față de eforturile lor și transmite întregii lumi rolul lor important în economia mondială.

Manifestările WMD au început pe 25 septembrie la IMO și în toată lumea.

La data de 28 septembrie a avut  loc întâlnirea Secretarului General, Excelența Sa Lim Kitak cu Ambasadorii Maritimi.

Pe 30 septembrie sediul IMO va fi luminat în albastru, în semn de prețuire pentru marinari.

Tot pe 30 septembrie va avea loc un webinar mondial prin care se va sublinia rolul important al acestor eroi ai mării și ai civilizației umane.

Întreaga industrie maritimă: marinari, operatori de nave și porturi, autorități, organisme de training și certificare, universități, organizații profesionale și interguvernamentale, este interconectată în bătălia oamenilor mării cu pandemia.

România, prin cei 35.000 de navigatori, are o contribuție esențială la bunul mers al economiei mondiale.

La mulți ani, marinari, oriunde v-ați afla!

Admir, respect și sunt recunoscător pentru sacrificiul vostru., transmite Ovidiu Sorin CUPȘA - IMO Maritime Ambassador. 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii