Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 iunie. Ziua Internațională a Navigatorului

ro

25 Jun, 2022 12:56 1486 Marime text
foto: unsplash/ Ibrahim Boran

Ziua internaţională a navigatorului („Day of the Seafarer") este marcată, în fiecare an, la 25 iunie, iar tema campaniei din 2022 este „Călătoria ta - atunci şi acum, împărtăşeşte-ţi călătoria" („Your voyage - then and now, share your journey"). 

Călătoria fiecărui marinar este diferită, dar toţi aceştia se confruntă cu provocări similare. Pentru acest an, campania Zilei internaţionale a navigatorului se referă la călătoriile prezente ale navigatorilor şi la cum au evoluat ele de-a lungul timpului.

Marinarii sunt invitaţi să împărtăşească lumii din experienţa şi amintirile lor din voiajele maritime, prin postarea pe reţelele de socializare a unor fotografii de la prima lor călătorie, precum şi de la cele mai recente deplasări pe mare.

De asemenea, această campanie oferă navigatorilor şansa de a arăta trecutul şi prezentul, fie că este vorba despre criza nerezolvată de schimbare a echipajului sau despre viitorul tehnologiei, scrie Organizația Maritimă Internaţională (IMO), www.imo.org.

Secretarul general al IMO, Kitack Lim, a declarat, într-un mesaj de Ziua internaţională a navigatorului, că „fără navigatori, nu ar exista transport maritim şi, în această zi, în fiecare an, avem şansa să recunoaştem şi să plătim tribut navigatorilor de pretutindeni".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii