Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 25 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Stere Hira, despre proiectele RAEDPP. 2 milioane de lei pentru modernizarea Pieței Tic Tac

ro

17 Mar, 2022 14:04 2235 Marime text
Stere Hira, foto: ZIUA de Constanța

Invitatul de joi, 17 martie, la ZIUA LIVE este directorul general RAEDPP, Stere Hira. 

RAEDPP a anunțat că pieţele agro-alimentare din municipiul Constanţa vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

Se va discuta și despre ce se va amenaja pe terenul liber unde au fost dărâmate fostele galerii din bazarul Ștefăniță Vodă, dar și despre când va începe vânzarea ANL-urilor în Constanța.

„Nu este un profit excepțional, dar este important trendul. Chiar acum avem firma de audit extern. (...) Mai pot să apară unele probleme, dar cred ca suntem pe drumul cel bun”, precizează Stere Hira. 

Acesta a precizat că a întâlnit o mentalitate unitară în cadrul instuției, el fiind de părere că există și realizări, „în general ne-am mișcat, mai ales în zona imobiliară”.
Despre piețele publice

„De curând, am reușit să obținem încă un punct de lucru - Piața Abator. (...) o clădire în proprietatea RAEDPP. În 2022, vom reamenaja și moderniza cel puțin două, cel mult trei piețe - avem deja buget aprobat pentru modernizare la piața I. L. Caragiale. (...) Avem pentru piața Brotăcei buget pentru reparații”

Totodată, Stere Hira a spus că Piața Tic Tac va îmbrăca haine noi, având la dispoziție un buget în valoare de 2 milioane de lei. 

Prima piață care va intra în reamenajare este piața I. L. Caragiale, apoi va urma Piața Brotăcei.  

Ce se va întâmpla cu piața agroalimentară de la Tomis III? 

Niciuna dintre piețele din Constanța nu își va pierde destinația. 

„Nu vă ascund, că la Grivița facem niște studii să vedem (...), este un subiect foarte sensibil pentru că suntem în zona istorică a orașului. (...) Din punctul meu de vedere, ar trebui dărâmată și făcută una nouă. (...) Să vedem din punct de vedere urbanistic”

„Am încercat să digitalizăm una din piețele constănțene. să putem să achităm cu cardul. (...) Suntem încă într-o ofensivă de a convinge”

Directorul RAEDPP a menționat că, înainte de a fi vorba despre înființarea unor piețe noi, „ar trebui să le reparăm și să le modernizăm pe cele existente”. 

Locuințe ANL

El a precizat că nu a fost oprită niciodată vânzarea locuințelor ANL.

„Chiria a devenit 430 de lei, iar la valoarea de vânzare - 129.000 lei”, conform directorului RAEDPP.  

Directorul RAEDPP, despre alte proiecte 

Întrebat dacă au existat și evacuări la patrimoniul administrat de insituție, Stere Hira a răspund afirmativ, precizând că „RAEDPP e un organism viu”.

„Cele mai multe evacuări au fost în campusul Henri Coandă. (...) Noi am schimbat semnificativ criteriile de acces și de locuire. (...) Acest sistem de supraveghere video (montat în campusul social Henri Conadă - n.r.) este un proiect al fostei administrații, pe care l-am moștenit și l-am pus în aplicare. (...) Am reușit să introducem, la trei amenzi (...) să fie criteriu de evacuare”

„Încercăm (...), ne gândim, să le schimbăm destinația (clădirilor din zona istorică a Constanței - n.r..) E o discuție” 

Stere Hira a menționat că nu știe când se va realiza fuziunea, prin contopire, cu societatea comercială Confort Urban, însă este optimist că va fi posibilă în cursul acestui an. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii