Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:16 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Stelian Ion, fostul ministru al Justiției. „Reformele adevărate deranjează foarte mult”

ro

07 Oct, 2021 14:16 668 Marime text
  • Invitatul de astăzi de la ZIUA LIVE este Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, membru al Biroului Național al USR PLUS 
Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion este membru al Biroului Național al USR PLUS, în urma voturilor primite de la delegații de la Congresul partidului.
 
Din această postură, Ion afirmă că există două posibilități: fie USR PLUS reintră în Guvern dacă va fi un alt premier și noul premier își asumă respectarea programului de guvernare și recuperarea rapidă a reformelor amânate, fie, partidul va face o opoziție puternică în Parlament și cu proiecte și inițiative legislative de reformă.
 
USR PLUS nu va accepta și nu va negocia o altă coaliție, în afara celei cu PNL și UDMR.
 

„Deputatul consideră că trăim zile irosite în care președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică din România.

Faptele sunt următoarele, după declanșarea crizei de care președintele nu este străin.

Președintele în discursul public spune că vrea să rezolve criza și lasă (...) timp pentru a calma spiritele în partide.

Vine cu atacuri unul după altul la adresa USR PLUS. În opinia mea, este principalul vinovat de această criză. (...)

De aceea, eu cred că din vocabularul său, domnul președinte ar trebuie să șteargă, pentru moment, câteva cuvinte pe care le folosește - „cinism”, „orgoliu”, „țârfnă”. (...)

Arată că se comportă nu ca un președinte al tuturor romanilor, ci ca un președinte de partid. Reformele adevărate deranjează foarte mult.Planul pare acela al refacerii USL. Noi mergem cu bună-credință în continuare. Ne-am asumat niște reforme și am vrut să le ducem la îndeplinire. Din păcate, (...) pe justiție, cel puțin, și pe alte domenii, au fost frânate”, spune Stelian Ion.

Nu am primit avize, nu s-au deblocat acele proiecte, unele au fost ținute în sertar în parlament.

Ti-a placut articolul?

Comentarii