Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:27 09 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

ro

16 Nov, 2022 13:22 889 Marime text
Invitatul ZIUA LIVE de miercuri, 16 noiembrie, de la ora 13.00, este prof. Sorin Mihai, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Învățământul din Constanța este parte, anul acesta, în mai multe proiecte desfășurate la nivel național, unele – program-pilot.

Catalogul electronic, proiectul Fii Avocat în Școala Ta (FAST), noile module care vin să înlocuiască tradiționalele semestre, ori chiar programul privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi – acestea sunt doar câteva dintre proiectele în implementare în județul Constanța.

Șeful ISJ Constanța ne vorbește la ZIUA LIVE și despre evaluarea națională și examenul de Bacalaureat, inclusiv despre pregătirea elevilor pentru cele două examene.

Șeful ISJ Constanța face precizări despre avantajele catalogului online.  

Avem o serie de unități care s-au înscris ca să îl aibă. S-au înscris pe baza opțiunii transmite de ISJ Constanța. Este un mare avantaj. Este creat de comunicarea instantanee cu părintele care primește informații pe o aplicatie pe telefonul mobil. Părintele primeste informațiile legate de note, de absențe, etc. Cadrul didactic nu mai e obligat să poarte dupa el un catalog de dimensiuni ample. Când va fi nevoie de marcarea unei note, o va face rapid prin aplicație. Notarea pornește pe aplicație de la 10 la 1. Mai greu ajungi la notele mici.
 
Aceste aplicații permit să ai strict pe nivel acces. Cadrul didactic are acces la situația pe care o gestioneaza. Dirigintele la ce ține de clasa lui, iar directorul la tot ce se întâmplă în școală. E mult mai faci de comunicat. , spune Sorin Mihai la ZIUA LIVE. 


Despre proiectul Fii Avocat în Școala Ta (FAST)

 
A fost un proiect pe care l-am derulat în anul școlar anterior. A fost pentru mine o surpriză și o bucurie să avem avocați dornici să facă voluntariat și sa îi familireze pe copii cu terminologia juridică. Dânșii au foarte multe de spus. Am aflat de elevi că își doresc o carieră în domeniu, au avut spobilitatea să discute cu niște specialiști în domeniu, aă afle informații, nu acelea care ciurculă pe toate site-urile/
 
În acest an școlar se vor derula alte module. Avocații au spus că vor relua discuțiile cu elevii la care au mai fost pe aceste noi module., a spus Sorin Mihai.  

 
Interviul integral poate fi urmărit aici

 
 
Programul privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi este tema despre care vorbește la ZIUA LIVE șeful ISJ Constanța. 

Tot ceea ce reprintă un astfel de program social pleacă de la o centralizare la nivelul unităților de învățământ. Și acest program a avut parte de o rezolvare cu celeritate. Sunt în aplicate din momentul in care fondurile sunt puse la dispoziție.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii