Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Prof. univ. dr. Sorin Rugină, despre valul trei al pandemiei - „Problema este că ne-am relaxat, mai ales la portul măștii”

ro

04 Mar, 2021 14:04 2105 Marime text



⦁ Prof. univ. dr. Sorin Rugină, medic primar de boli infecțioase și epidemiologie în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța este invitatul nostru de astăzi la ZIUA LIVE pe site-ul ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină: „În ultimele trei zile au început să crească numărul celor internați cu COVID-19”.

„Cifrele sunt relativ mici având în vedere numărul de cazuri pe care l-am avut”, a mai adăugat Rugină.

„Discutăm deja de tulpini diferite față de prima tulpină, insuficient cunoscute. Trebuie să continuăm să purtăm mască, să ne dezinfectăm. Masca încă te apară. Avem în sfârșit o armă: vaccinarea. Problema este că ne-am relaxat, mai ales la portul măștii”, atenționează Rugină.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină, despre care vaccin este mai bun: „Deocamdată ne bazăm pe caracteristicile producătorilor. Pe noi ne interesează să avem cât mai mulți anticorpi și să ne protejeze. Este discutabil. Nu poți să faci o recomandare. Important este care se va dovedi ulterior mai eficient, în 3 luni-6 luni. Este de văzut. Pare un experiment dar nu avem ce face. Este o situație în care nu e obligatorie vaccinarea dar vaccinându-ne în număr mare oprim melanjul între tulpini”.

Rugină, despre testele antigen: „Sigure nu sunt. PCR e cel mai fidel. Testele rapide au însă grad enorm de fiabilitate”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii