Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:49 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Mihaela Andrei, consilier local municipal, despre prețul gigacaloriei

ro

28 Oct, 2021 14:43 1019 Marime text
  • Invitatul de astăzi de la emisiunea ZIUA LIVE este Mihaela Andrei, consilier local municipal
Mihaela Andrei este consilier local municipal, aflat la al doilea mandat și activează în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură.

„Cu siguranță sunt niste semne de întrebare cu privire la aceste revocări. Cu siguranță sunt niște revocări care reprezintă cumva interesul comunității. (...) se așteaptă o opinie legală în acest sens să putem să decidem (...) să nu aibă probleme pe viitor asupra modului în care se revocă aceste PUZ-uri” „Cel mai important pentru Constanța este planul urbanistic general”

„Situația noului PUG, (...) este un contract încheiat pe patru ani care a fost respectat pentru prima fază, acele 6 luni (...) să livreze prima faza a planului (...) însă se bat cap în cap anumite clauze când se face plata. (...) și atunci primăriei îi este teama (...) care sunt etapele de plată? Se comentează, e un pic controversată situația” „Suntem de acord, însă așteptam și opinia legală. Nu putem să revocăm un PUZ”

„Consumatorul să plătească mult mai ieftin, așa cum s-a intampalt și în alte orașe, gigacaloria a ajuns la 250 de lei. (...) câte lucruri ar fi putut face Constanța cu acești bani? A ajuns la os, țevile acelea chiar nu mai rezistă deloc. S-a lăsat până în ultima clipă. Să știți că eu am spus și primarului (...) există un HG, erau obligați s-o întocmească.

 

În 12 ani, terminam tot. Din 2006 eu am văzut orașe din țară, că era o listă, se accesau fondurile (...). deci, din 2006 putea face și Constanta. Puteam ajunge în 2021 fără să avem atâtea discuții. Într-adevăr, RADET-ul nu putea să aceese fondurile europene pentru că avea acele datorii”

„Și înainte prețul real al gigacaloriei era cât s-a votat acum. Dacă ar fi rămas în același mod, Termoficare ar fi adunat aceleași datorii că RADET și nu ar mai fi putut să accese aceste fonduri europene”

„Noi vorbim acum de măsura pe care a luat-o Primăria Constanța (..) și ceea ce am înțeles și eu, transmit constănțenilor. Că acesta este motivul pentru care trebuie să se schimbe prețul”

„Nici măcar să subvenționeze primăria nu are pârghiile necesare (...) doar într-o anumită limită”

„Îmi doresc să fiu cât mai clară și să se înțeleagă că nu vreau eu să conving pe cineva. Există o gigacalorie care nu reflectă exact prețul de furnizare și de distribuție”

„53% a fost pierdere, plus cheltuielile Termoficare... a ieșit dintr-o notă de fundamentare făcută de directorul de la RADET”


Întrebată cine suportă pierderile, Mihaela Andrei a spus că RADET-ul nu plătea niciodată integral o factură

„RADET-ul nu plătea cât furniza CET-ului și făceam datorii. De vreo 20 de ani se tot strângeau acolo, de aceea a și intrat în faliment. De aceea se și oprea apa calda... sunt niște lucruri. Era un lanț și se perpetua (...) se făceau datorii, RADET-ul nu plătea niciodată o factura toatala pentru electrocentrală”

Ti-a placut articolul?

Comentarii