Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Medicul Mărioara Axinciuc, detalii despre expunerea la soare pe timpul verii

ro

26 May, 2021 14:19 3150 Marime text
  • Mărioara Axinciuc, medic primar Dermatovenerologie, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria vorbește la ZIUA LIVE despre ce trebuie să știm cu privire la modificările pielii în timpul verii, dar și despre cum ne alegem cremele de fotoprotecție.

Medicul subliniază că apele micelare sunt foarte benefice tenului. Produsele folosite trebuie adaptate în funcție de vârstă și problemele tenului.

Expunerea la soare aduce cu sine nu numai beneficii pentru pielea noastră, ci și anumite afecțiuni, dacă nu este realizată corect.

Expunerea la soare trebuie evitată între orele 10.00-16.00, transmite medicul.


Sosirea mult-așteptată a verii aduce automat și o expunere la soare, intenționată ori nu, care poate avea efecte însemnate asupra pielii noastre.

Copilul nu ar trebui să meargă la plajă până la vârsta de șase luni. O plimbare de 10-15 minute zilnic este suficientă pentru a asigura necesarul de vitamina D, transmite medicul.


Pălăriile și ochelarii de soare nu ar trebui să lipsească, mai spune medicul. Alimentația corectă și hidratarea sunt de asemenea foarte importante, subliniază specialistul.

În ceea ce privește arsurile solare, daca în doua zile nu își revine pielea, este recomandată vizita la medic.

Alunițele trebuie monitorizate. Persoanele cu multe alunițe ar trebui să aibă grijă să meargă la plajă doar la orele indicate și să folosească SPF 50. Dacă alunița și-a schimbat culoarea, poate fi un semnal de alarmă

Ritualul de dimineață de îngrijire a pielii

Pielea trebuie spălată cu produse specifice. Demachierea este necesară atât dimineața cât și seara, mai spune medicul.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii