Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist. „Prudența n-a dăunat niciodată nimănui”

ro

29 Sep, 2021 14:34 1359 Marime text
  • Invitatul de astăzi de la ZIUA LIVE este comisarul-șef în rezervă Liviu Chesnoiu, profiler – psiholog criminalist, expert poligraf, fost șef al Laboratorului de Detecție al Comportamentului Disimulat Constanța, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
​Lockdown-ul de anul trecut și carantinările succesive, limitarea libertățîi de mișcare și presiunea continuă existentă asupra psihicului fiecăruia, în context bolii în sine, dar și al măsurilor anti-Covid ar pute avea vreo influență asupra comportamentului uman, al stăpânirii de sine?

Toți facem politică. Chiar prin neutralitatea noastră, îi lăsam pe cei care nu au nicio treabă cu dreptatea, cu corectitudinea, să ne conducă.

În situații extreme, faci apel la mințile luminate dintr-o țară, la cei care sunt din mai multe domenii. cum ne comportram? Ce facem ca să trecem și peste ultimul val?

Oamenii vor fi și mai violenți, și mai frustrați, se amplifică cu foarte mult la sută ce se întâmplă în mod normal. Ce facem, îi închidem acum. Oamenii aceștia vor claca. Se uită la știri. O iau razna și mai rău. Trebuie să asculte muzică de relaxare, să aibă un duhovnic bun, un psiholog bun.

Faceți apel la psihologi. Sunt doctorii de suflet. Un criminal se duce la psiholog, că au momente de luciditate. Ciclic au crizele acestea. Nu știu ce se întâmplă. Sunt recidiviști, trebuie să-i ajutăm pe ei. Putem să-i depistam.

Aceste chestii groaznice care ni se întâmplă, de care trebuie să vorbim să știe poporul cum să se ferească. Bineînțeles, mare atenție, acum criminalii își perfecționează metodele. Nu te bagi pe online acolo, să știe lumea când ai plecat de acasă. Prudența n-a dăunat niciodată nimănui.

Și familia acum se sudează sau se destructurează, pentru că în aceste momente critice, oamenii parcă nu sunt ajutați de nimic, nu sunt sprijiniți. Statul este acea entitate care trebuie să aibă grijă de toți. Să nu ne plece toate valorile, noi închidem HoReCa, fabrici și uzine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii