Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Tineretului. Ce mesaj a transmis Ministerul Educației cu acest prilej

ro

12 Aug, 2023 09:27 1016 Marime text
foto: Unsplash   

Data de 12 august marcehază Ziua Internațională a Tineretului. 

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a aprobat în 1999 recomandarea făcută de Conferinţa mondială a miniştrilor responsabili pentru Tineret ca 12 august să fie declarată Ziua internaţională a tineretului. 


Iată mesajul transmis de Ministerul Educației:

Astăzi, sărbătorim energia, dorința de a învăța și creativitatea tinerilor din întreaga lume. La mulți ani, cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului!  .
Credem în puterea voastră de a transforma lumea într-un loc mai bun! De aceea, vă încurajăm să vă exprimați viziunea și să vă faceți auzită vocea.

Pentru că tinerii sunt o voce, am ales această zi să transmitem felicitări lotului României de dezbateri, antrenat de Asociața Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), pentru rezultatele obținute la PRAGUE DEBATE SPRING. Echipa noastră a ajuns în semifinale, ocupând locul 3. La nivel individual, elevii români au avut următoarele rezultate:

Ania Ziemba - locul 1, „Premiul cel mai bun speaker din turneu”;

Bogdan Raicu - locul 2;

Vladimir Brezniceanu - locul 6.


Echipa României a fost însoțită la Praga de antrenorii Ilinca Berinde și Nicolae Șovăială, cărora le mulțumim pentru că susțin performața în educație.

Recent, s-a încheiat și WORLD SCHOOLS DEBATING CHAMPIONSHIPS (WSDC), ce a avut loc la Hanoi, în Republica Vietnam, unde echipa României a obținut un rezultat onorabil: 4 victorii din 8 runde, locul 4 în clasamentul EFL pe echipe și locurile 11 și 15 în clasamentul EFL individual, locul 41 în clasamentul general (din 66 de echipe).



Citește și:


„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 


Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii