Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internaţională a stângacilor. Când a fost marcată pentru prima dată. Iată câteva curiozități despre stângaci

ro

13 Aug, 2021 12:11 1648 Marime text
  • Ziua Internațională a Stângacilor este instituită la inițiativa „Clubului Stângacilor” britanici și a fost marcată pentru prima dată în 1992, în Marea Britanie. 
Pe 13 august este marcată Ziua internaţională a stângacilor, care celebrează unicitatea celor care își folosesc cu predilecție mâna stângă.

Ziua Internațională a Stângacilor este instituită la inițiativa „Clubului Stângacilor” britanici și a fost marcată pentru prima dată în 1992, în Marea Britanie. 

Iată câteva curiozități despre stângaci!

1. Stângacii reprezintă 5-10% din populația mondială totală.
2. În majoritatea cazurilor, stângacii folosesc jumătatea dreaptă a creierului, spre deosebire de dreptaci, care folosesc partea stângă a creierului mai des.
3. Stângacii au aptitudini bune la sporturi, cum ar fi înotul, boxul, tenisul și baseballul.
4. Stângacii văd mai bine sub apă.
 
Clubul Stângacilor (Left-Handers Club) s-a constituit în 1990 cu scopul de a menține o legătură între stângacii din întreaga lume și de a face cunoscute nevoile și cerințele acestora, scrie wikipedia.org. 

În ziua de 13 august se organizează competiții sportive între dreptaci și stângaci precum și evenimente în cursul cărora dreptacii sunt invitați să încerce să folosească unelte și echipamente proiectate pentru mâna stângă, pentru a înțelege, în acest fel, cât de greu este să trăiești într-o lume proiectată pentru cealaltă mână.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii