Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internaţională a animalelor, marcată anual pe 4 octombrie

ro

04 Oct, 2023 10:03 1304 Marime text
Ziua internaţională a animalelor ("World Animal Day") este marcată, anual, la data de 4 octombrie. Scopul acestei zile este de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice, potrivit worldanimalday.org.uk citat de Agerpres.ro

Ziua internaţională a animalelor este cu atât mai importantă cu cât experţii în biodiversitate şi protecţia mediului trag numeroase semnale legate de situaţia actuală a animalelor.

În septembrie 2023, a fost publicat un studiu care trage un semnal de alarmă în legătură cu ameninţările legate de cea de-a şasea extincţie în masă de pe Terra. Criza biodiversităţii "este la fel de gravă ca schimbările climatice", dar nu la fel de cunoscută de publicul general, a declarat Gerardo Ceballos, profesor la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic, coautor al acestui studiu publicat în revista americană Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Din aproximativ 5.400 de genuri (conţinând 34.600 de specii), oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că 73 dintre ele au dispărut de pe Terra în ultimii 500 de ani - majoritatea în ultimele două secole. Sunt vizate în primul rând păsările, urmate de mamifere, amfibieni şi reptile.

Agerpres.ro 

Citește și: 

Surpriză uriașă pentru pompierii ISU Dobrogea. Ce au găsit salvatorii în garajul Detașamentului "Slt. Fripis Marius Daniel" (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii