Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

8 august - Ziua Internațională a Pisicii

ro

08 Aug, 2021 08:12 2251 Marime text
  • În 2002 Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare — IFAW) și alte grupuri pentru drepturile animalelor au propus ca această zi să fie marcată la 8 august.
Ziua Internațională a Pisicii este o zi de activism pentru conștientizarea oamenilor față de nevoile pisicilor, o zi de luptă împotriva neglijenței și a abuzurilor asupra acestora.

În 2002 Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare — IFAW) și alte grupuri pentru drepturile animalelor au propus ca această zi să fie marcată la 8 august, scrie Wikipedia.

În unele părți ale Europei, această zi se sărbătorește la 17 februarie, iar în Rusia la 1 martie.

În Statele Unite ale Americii, de exemplu, pe data de 29 octombrie este marcată Ziua Națională a Pisicii.

Unele pisici, de exemplu cele negre, sunt considerate aducătoare de noroc în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei De Nord, dar și în Japonia.

În Europa, se consideră că prevestesc nenorociri.

Pentru a combate negativismul determinat de superstiții, pisicile negre au propria lor zi internațională, Ziua Internațională de Apreciere a Pisicilor Negre, care se ține la 17 august, iar regiunile ce sărbătoresc și Ziua Națională a Pisicii Negre, o fac pe 27 octombrie. 

Potrivit International Cat Care, 95% dintre proprietarii de pisici doresc mai multe sfaturi cu privire la dresarea pisicii lor, iar cel puţin o jumătate spun că fac eforturi pentru a introduce pisica în cuşca de transport pentru pisici.

Stăpânii de pisici se pot înscrie pentru a primi e-mailuri cu sfaturi despre cum să îşi antreneze pisica pentru a intra în cuşca de transport acasă şi pentru diverse drumuri cum ar fi cel la medicul veterinar. Deţinătorii de pisici se pot alătura acestui eveniment începând din 19 iulie până 8 august 2021.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii