Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Imnului Național, marcată joi la Constanța. Unde se vor desfășura activitățile

ro

28 Jul, 2021 15:55 1816 Marime text

 
  • Marinarii militari vor participa joi, 29 iulie, la ceremonii militare organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Imnului Național, în garnizoanele Forțelor Navale Române.

Activitățile se vor desfășura la Constanța, în Piața Ovidiu, ora 11.00, la Brăila, în Piața Independenței, ora 09.00, la Tulcea, în Piața Tricolorului, ora 09.00, iar, la Mangalia și Babadag, la bordul navelor și în unitățile militare. De asemenea, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale vor fi prezenți, începând cu ora 09.00, la ceremonia militară organizată la București, în Piața Tricolorului.

La ceremoniile militare și religioase vor mai fi prezenți și cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și ai altor instituții publice.


MApN informează că Ziua Imnului Național va fi sărbătorită prin ceremonii organizate în garnizoanele din țară, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, în cadrul cărora va fi intonat imnul naţional al României şi va fi înălţat drapelul naţional.

La București, ceremonia publică va avea loc în Piața Tricolorului, din fața Palatului Cercului Militar Național, începând cu ora 9.00. Cu acest prilej, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale va susține un spectacol. Un eveniment similar se va desfășura, de la aceeași oră, la sediul MApN.

Ceremoniile se vor desfășura cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Simbol al unității Revoluției Române de la 1848, „Deșteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi, din Râmnicu Vâlcea, la data de 29 iulie 1848. Imediat după Revoluția din decembrie 1989, „Deșteaptă-te, române!” a fost ales Imnul Național al României, fiind consfințit prin Constituția din anul 1991.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii