Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de polițiști mobilizați pentru percheziții la Constanța. Mai multe persoane reținute pentru proxenetism

ro

12 Dec, 2019 09:42 3020 Marime text


La data de 11.12.2019, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, un număr de aproximativ 40 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au efectuat percheziții domiciliare în cinci locații pe teritoriul județului Constanța, în cauza în care se efectuează cercetări față de șapte persoane pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

În concret, în sarcina persoanelor anchetate se reține că au săvârșit, în calitate de autori sau complici, infracțiunea de proxenetism în formă continuată, prev. de art. 213 al. 1 și 2 Cod penal, cu aplic. art. 35 al. 1 Cod penal, constând în aceea că, în intervalul 2012 – 2019, au determinat șase tinere să practice prostituția pe teritoriul unor state membre UE, victime pe care ulterior le-au constrâns, prin amenințări și alte acte cu caracter vădit intimidant, să continue practicarea prostituției, pentru ca astfel să obțină de la acestea majoritatea sumelor de bani provenite din practicarea prostituției, sume pe care le-a folosit pentru asigurarea unui venit constant.

În urma acțiunii din 11.12.2019 au fost reținute șapte persoane, acestea fiind prezentate Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor domiciliare s-a procedat la ridicarea de bunuri despre care se bănuiește că provin din comiterea infracțiunilor de proxenetism, precum și a unor mijloace materiale de probă.

Menționăm că în cauză, prin intermediul și cu sprijinul Eurojust și Europol, s-a cooperat cu autoritățile din Republica Cehă și Spania, state pe teritoriul cărora au fost desfășurate simultan activități similare celor întreprinse de organele de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lidia Volicenco 23 Dec, 2019 19:59 Felicitări domnilor polițiștii!!!