Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de misiuni ale pompierilor din Argeș în ultimele 24 de ore

ro

10 Aug, 2023 10:37 682 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • În perioada 9 august 2023, ora 8:00 - 10 august 2023, ora 8:00, pompierii din județul Argeș au desfășurat 48 de misiuni pe teritoriul județului.
 
Conform unui comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, în perioada 9 august 2023, ora 8:00 - 10 august 2023, ora 8:00, pompierii din județul Argeș au desfășurat 48 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        

Incendii:  

 
Pe data de 9 august 2023, în jurul orei 19.48, pompierii de la Detașamentul Bradu au intervenit pe A1, km 93, sensul București-Pitești, localitatea Căteasca, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat în mers. La locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat la autoturism și au acționat pentru stingerea acestuia. Nu au fost identificate victime ale incidentului.
 
În intervalul de referință, pmpierii au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii izbucnite la vegetația uscată din localitățile Buzoești și Bradu. În urma acestor arderi necontrolate a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 1.400 mp.
 

„Facem apel către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și le reamintim că arderile necontrolate sunt interzise prin lege”, precizează sursa citată.

 
Totodată, nu trebuie trecut cu vederea faptul că aceste arderi pot provoca și accidente rutiere, care se pot solda chiar și cu pierderi de vieți omenești, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe căile de circulație.
 

„Spune STOP arderilor de vegetație alegând să fii responsabili!”, precizează sursa citată.

 

Intervenţii smurd și alte misiuni:        

 
Pe data de 9 august 2023, în jurul orei 18:12, trei echipaje de pompierii de la Detașamentele Pitești și Bradu au fost solicitate să intervină la un accident rutier în care au fost implicate o motocicletă și un autoturism. În urma evenimentului a rezultat o victimă de sex masculin, motociclistul, în vârstă de 46 de ani, care a fost găsit conștient, însă prezenta multiple traumatisme în zona coloanei lombare și membrul inferior drept. Pacientul a fost preluat și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor până la înlăturarea oricărui pericol, pe partea carosabilă fiind identificate scurgeri de lichide combustibile.
         
 De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 27 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.         
        

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate”, precizează sursa citată.

 

Nu uitați!

        

„Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
ISU Giurgiu: O mănăstire din localitatea Budeni a fost în pericol de a lua foc (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii