Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu O mănăstire din localitatea Budeni a fost în pericol de a lua foc (GALERIE FOTO)

ro

10 Aug, 2023 09:42 875 Marime text
Sursă foto: ISU Giurgiu
  • Mănăstirea „Delta Neajlovului” din localitatea Budeni a fost în pericol, în după-amiaza zilei de ieri, 9 august 2023, din cauza unui incendiu..
 
Mănăstirea „Delta Neajlovului” din localitatea Budeni a fost în pericol, în după-amiaza zilei de ieri, 9 august 2023, din cauza unui incendiu. Părintele care a văzut flăcările a sunat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor, transmite un comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu.
 
Când au ajuns echipajele, ardeau acoperișul chiliilor, aflate în construcție, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, materiale lemnoase și vegetația uscată, pe circa 2.500 mp.
 
Doar intervenția rapidă a pompierilor militari și voluntari a făcut ca flăcările să nu ajungă și la lăcașul de cult.
 
Pompierii au reușit să protejeze de foc una dintre laturile construcției, dar și un autoturism parcat în apropierea chiliilor. 
 
La caz au intervenit pompierii din cadrul Stației Mihăilești, Punctului de Lucru Călugăreni și Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o cisternă.
 
În sprijin, a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Comana, cu două cisterne și un utilaj pentru decopertarea anexei.
 
Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat, a încheiat sursa citată.


Citește și:
ISU Suceava: Femeie căzută în fântână, salvată de pompieri (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii