Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece studenți ai Universității Tehnice Kazaho-Britanice, în practică la Petromidia. Tinerii vor învăța cum funcționează o rafinărie de top (galerie foto)

ro

22 Feb, 2019 00:00 2498 Marime text
Zece tineri din Kazahstan vor învăța la Petromidia cum funcționează o rafinărie modernă. Până la finalul lunii martie, studenții de la Universitatea Tehnică Kazaho-Britanică din Almaty (Kazahstan) vor sta în România și vor învăța cum funcționează o rafinărie de top, cum se ajunge la produsele de calitate din industria petrolieră și cum se sudează echipele de specialiști.
 
Mentorii și specialiștii Rompetrol sunt pregătiți să le dea o mână de ajutor studenților aflați în an terminal care au dorit să-și îmbogățească cunoștințele la Petromidia.
 
Așadar, tinerii au fost întâmpinați de Liviu Grigore - director general adjunct Rompetrol Rafinare, Kuanysh Dosmuratov - șeful Centrului de Excelență al Rompetrol Rafinare, Kateryna Sydorenko - manager general Rompetrol Quality Control, Mircea Moraru - director Process Engineering Rompetrol Rafinare. Aceștia le-au dat sfaturi tinerilor, i-au îndemnat să fie curioși și să pună multe întrebări, pentru că doar așa vor putea obține toate răspunsurile de care au nevoie.
 
Totodată, o scurtă prezentare a rafinăriei a fost realizată pentru ca tinerii să se familiarizeze cu ce înseamnă Rompetrol Rafinare pe plan național și internațional. Ei au aflat, direct de la cei implicați în procesul de producție, cum a evoluat în timp rafinăria și cum a ajuns în punctul în care în 2018 a atins peste 5,9 milioane de tone de materii prime procesate.
 
Internshipul destinat studenților din Kazahstan, aflat la prima ediție, este organizat sub umbrela „Delfin”, cel mai important program de optimizare a producției realizat integral din ideile specialiștilor din cadrul Rompetrol. Experiența tinerilor kazahi este coordonată prin departamentul de Resurse Umane. Astfel, până pe 31 martie, studenții vor avea parte de peste 200 de ore de teorie și practică în rafinărie, despre care deja au spus că sunt încântați. Tinerii au remarcat rezultatele obținute în ultimii ani, poziția strategică a rafinăriei, dar și organizarea care a dus la recordurile anuale.
 
„Găzduim stagiul pentru 10 studenți de la Kazakh-British Technical University. Ei vor învăța despre Petromidia, despre producție și despre România. Tinerii vor avea parte de surprize și activități amuzante. Le pregătim o surpriză, în sensul că vrem să le oferim o excursie în Transilvania. Astfel, tinerii vor vedea cât este de frumoasă România“, a declarat Kuanysh Dosmuratov, șeful Centrului de Excelență al Rompetrol Rafinare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii