Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită de curtoazie, la Constanța, a Excelenței-Sale Adelheid Folie, Ambasador al Republicii Austria în România

ro

28 Nov, 2022 15:22 1257 Marime text

foto: PMC Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a primit astăzi vizita de curtoazie a Excelenței-Sale doamna Adelheid Folie, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în România. La întâlnire au participat, de asemenea, reprezentanți ai misiunii diplomatice a Austriei în România, precum și domnul Marius Mihail Puiu, consul onorific al Austriei la Constanța.

Un comunicat din partea Primăriei Constanța informează că în cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte de interes reciproc – prioritar, cooperarea în domeniul economic, cultural, științific, people to people între orașul Constanța și municipalități din Austria.

Excelența-Sa doamna Adelheid Folie a punctat importanța strategică în creștere pe care regiunea Mării Negre o are pentru întregul continent european, precum și importanța strategică a orașului Constanța în noua arhitectură de securitate regională și globală.

Potrivit acesteia, datorită capacității României de a evidenția relevanța strategică a regiunii Mării Negre în diferite formate europene și euroatlantice, dimensiunea strategică a regiunii este din ce în ce mai frecvent și ferm recunoscută de către statele europene, iar prezența unor numeroși oficiali străini la evenimentele geopolitice care au loc în aceste zile la București (Reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO, Reuniunea Liderilor de la Munchen etc.) confirmă creșterea interesului țărilor lor pentru regiunea extinsă a Mării Negre.

Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a subliniat eforturile municipalității și comunității locale de acordare a unui sprijin multiplu pentru refugiații ucraineni stabiliți la Constanța în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și asistența și sprijinul acordate municipalității partenere Odesa în contextul menționat., mai transmite sursa citată. 

Au fost evocate principalele măsuri de sprijin, inclusiv inițiativa actuală, în curs de implementare, de a dona municipiului Odesa generatoare electrice pentru nevoile urgente ale cetățenilor orașului Odesa, afectați în mod direct de criza energetică provocată de bombardamentele rusești.

În cadrul întâlnirii s-a apreciat că războiul din Ucraina a generat provocări și crize multiple, iar răspunsul comun la aceste provocări și crize este esențial pentru viitorul Europei. S-a subliniat că este nevoie de o consolidare a dialogului pan-european pentru gestionarea tuturor crizelor generate de război, în particular prin facilitarea integrării în societate a refugiaților ucraineni din Europa ca semn al solidarității europene cu Ucraina.

În acest context, domnul Vergil Chițac a subliniat că eforturile de sprijin ale municipalității Constanța pentru facilitarea prezenței în oraș a refugiaților ucraineni confirmă și întăresc capacitatea locală de gestionare a crizelor.

Potrivit sursei citate anterior, au fost discutate și convenite domeniile în care pot fi promovate proiecte comune, iar doamna Adelheid Folie a exprimat întreaga disponibilitate a misiunii diplomatice a Austriei de la București pentru facilitarea inițierii și implementării acestor proiecte între orașul Constanța și țara sa, între Constanța și municipalități din Austria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii