Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri se inaugurează Centrul de Permanenţă Băneasa

ro

12 Oct, 2011 01:00 1453 Marime text
Administraţia locală din Băneasa va deschide oficial, vineri, Centrul de Permanenţă din oraş, după ce vara trecută Centrul de Sănătate din localitate a fost închis.

Chiar dacă concomitent cu deschiderea oficială a centrului s-a vehiculat că vor avea loc şi zilele oraşului, primarul Gelu Iordache spune că nu a vrut să mai cheltuiască bani pentru un astfel de eveniment, mai ales că nici nu avea suficienţi. „O să facem o inaugurare oficială, însă fără prea mare fast. Vor fi prezenţi şi preoţii din localitate pentru a oficia o slujbă. Mâine (n.r. astăzi) a mai rămas de pus asfaltul în curte şi de făcut ultimele retuşuri. Nu am vrut să mai facem zilele oraşului pentru că sunt prea mulţi bani cheltuiţi. În ultima şedinţă de Consiliu Local am cerut 100 de milioane de lei vechi, dar nu pentru a organiza acest eveniment. Banii îi vom folosi pentru Centrul de permanenţă", a spus primarul.

Reamintim faptul că Direcţia de Sănătate Publică a emis pe 26 iulie decizia prin care s-a înfiinţat Centrul de Permanenţă Băneasa. Totodată, în aceeaşi zi, înainte de inaugurarea oficială a Centrului se va face şi hramul bisericii care poartă numele Sfintei Parascheva.

După desfiinţarea propriu-zisă a Spitalului de la Băneasa de acum câteva luni, localnicii din oraş, dar şi majoritatea celor din împrejurimi au fost puşi în faţa unei situaţii dramatice, mai ales cei suferinzi şi care nici nu aveau posibilităţi financiare pentru deplasarea la un alt spital din zonă. După mai multe negocieri şi tratative, dar şi pentru că spitalul beneficia de aparatură foarte bună şi de spaţii îmbunătăţite, s-a hotărât înfiinţarea unui centru de sănătate multifuncţional, dar şi a unuia care va fi destinat persoanelor cu dizabilităţi. Centrul va funcţiona într-o parte a clădirii fostului spital, iar primăria va fi cea care va suporta cheltuielile legate de utilităţi. Şapte medici de familie vor veni din localităţile apropiate - Ostrov, Oltina, Ion Corvin şi Dobromir -, iar cele patru primării vor fi nevoite să suporte cheltuielile legate de transportul cadrelor medicale până la locul de muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii