Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Videoconferință între premierul Nicolae Ciucă și omologul său bulgar. Ce subiecte au fost discutate

ro

07 Feb, 2023 13:47 1102 Marime text
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o convorbire în format videoconferință cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Galab Donev.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, discuția s-a axat pe avansarea proiectelor de conectivitate, confirmate în întâlniri  precedente la nivelul Guvernelor de la București și Sofia.

„Cei doi șefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea pașilor concreți în vederea asigurării navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanță cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni și ale UE în ansamblu.

În context, prim-ministrul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare  aprobării și implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiții propice de navigație indiferent de sezon.

Cei doi lideri au agreat să fie continuate discuțiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile“ - au mai transmis reprezentanții Guvernului României.


Premierii Ciucă și Donev au reconfirmat interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanța menținerii bunei cooperări și coordonări în plan bilateral și european.

În acest context, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluții europene pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii