Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Campania "Spune NU hoților!" se desfășoară astăzi la Constanța

ro

17 Feb, 2021 11:04 2007 Marime text
  • Astăzi, 17 februarie 2021, începând cu ora 11.00, a debutat campania de prevenire a furturilor din locuințe prin metode de înșelăciune, intitulată "Spune NU hoților!".
  • Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.
UPDATE

Inițiată sub egida Comisiei Județene de monitorizare a activităților preventive, Campania de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, intitulată sugestiv ,,Spune NU hoților!” a debutat în cursul zilei de astăzi, în municipiul Constanța.

Scopul acestei campanii inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța și cu sprijinul Poliției municipiului Constanța, are ca obiectiv prevenirea infracțiunilor pe linia furturilor din locuințe și a înșelăciunilor (metoda „împrietenirea”, metoda „accidentul”, metoda „Covid”, metoda „pomana”, etc.).

De asemenea, polițiștii constănțeni și-au propus educarea și conștientizarea grupului țintă al fenomenelor în cauză (format cu preponderență din persoane vârstnice), precum și a implicațiilor morale, sociale și juridice.

Din analiza efectuată la nivelul lunii ianuarie 2021 a reieșit faptul că numărul infracțiunilor sesizate de furt din locuințe a scăzut cu 23,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020.

Campania ,,Spune NU hoților!” se va derula în perioada 15 februarie - 31 martie a.c. și se subscrie activităților conform Priorităților naționale de intervenție preventivă a Poliției Române pentru anul 2021 și Programului local de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului pentru anul 2021.

Pentru a nu deveni victime ale acestor tipuri de înșelăciuni, polițiștii și jandarmii constănțeni vă recomandă:

nu furnizați informații despre dumneavoastră și nu primiți în casă persoane necunoscute care pretind că reprezintă instituții, oferă servicii sau vând diverse produse;

nu ezitați să întrebați persoanele străine pe care le întâlniți în bloc pe cine caută, deoarece astfel de întrebări descurajează infractorii; nu permiteți accesul în locuință sau curtea imobilului persoanelor necunoscute care se oferă să cumpere diverse bunuri – vor profita de neatenția dumneavoastră și ulterior veți constata că v-au fost sustrase bunuri de valoare sau sume de bani;

în situația în care sunteți contactat de o persoană care afirmă că vă este rudă și solicită sume de bani pentru rezolvarea unor probleme grave, apelați imediat ruda respectivă (pe numărul pe care îl cunoașteți) pentru a verifica aspectele aduse la cunoștință telefonic;

nu depuneți sume de bani în conturi necunoscute doar ca urmare a unei solicitări telefonice;

manifestați prudență și verificați dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat.

Dacă sunteți victima unor astfel de fapte, sesizați imediat Poliția, la numărul unic de urgență 112, pentru a fi demarate cu celeritate verificările ce se impun.


În acest context, pe strada Dezrobirii din municipiul Constanța (vis a vis de Școala nr. 23) a avut loc o acțiune specifică.

Oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa informează ca deși numărul infracțiunilor de furt din locuință a scăzut cu peste 23%, în luna ianuarie 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut, constănțenii trebuie să fie conștienți că pot deveni victime ale furturilor în orice moment, mai ales dacă se lasă influențați de persoane care, la prima vedere, par inofensive.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au explicat azi cetățenilor care sunt metodele de înșelăciune cel mai des folosite de infractori și, de asemenea, cum să se protejeze împotriva acestor tipuri de infracțiuni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii