Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veteranul de război Florea Constantin va primi Emblema de Onoare a Armatei României cu prilejul împlinirii vârstei de 105 ani

ro

21 Sep, 2021 15:07 1065 Marime text
  • Conferirea Emblemei de Onoare a Armatei României veteranului de război Florea Constantin, cu prilejul împlinirii vârstei de 105 ani.

 Veteranul de război sublocotenent (rz.) Florea Constantin, în vârstă de 105 ani, va primi joi, 23 septembrie, „Emblema de Onoare a Armatei României”, în cadrul unei ceremonii care va avea loc, de la ora 12.00, la Căminul Cultural „Alexandru Arşinel” din oraşul Dolhasca, judeţul Suceava.

La activitate vor lua parte reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române.

Florea Constantin s-a născut în data de 25 septembrie 1916, în oraşul Dolhasca, județul Suceava, și a executat stagiul militar în perioada 1938-1945 în cadrul Flotilei 1 Aviație din Iași. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în perioada 1941-1945, a fost concentrat în calitate de mecanic de aviație în cadrul Flotilei 2 Bombardament din Corpul Aerian Român.

În august 1944 a fost luat prizonier pentru scurt timp de forțele sovietice la Țăndărei, județul Ialomița. Ulterior, după eliberare, a continuat să lupte alături de camarazii săi, ajungând până la aerodromul din Budapesta, iar după încheierea războiului, în anul 1945, a trecut în rezervă.

Emblema de Onoare a Armatei României reprezintă cea mai înaltă distincție onorifică din sistemul de distincții militare. Emblema se conferă prin ordin al ministrului apărării naționale, din proprie considerație sau la propunerea secretarilor de stat, a șefului Statului Major al Apărării ori a șefilor celorlalte structuri centrale ale Ministerului Apărării Naționale sau subordonate nemijlocit ministrului apărării naționale, pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii