Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru cine are drum pe autostrada A2 Începând de azi, se deschide circulația pe podul de peste Borcea

ro

06 Jul, 2023 08:22 1138 Marime text
Foto: Facebook/CNAIR​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că începând de astăzi, de ora 09:00, se va circula în condiții normale pe tronsonul kilometric 143 - 148, în zona localității Fetești, județul Ialomița, pe toate benzile de mers ale fiecărei direcții, ca urmare a finalizării lucrărilor de reparații la podul peste brațul Borcea.

În prezent valorile de trafic sunt normale, fără probleme de fluență.

„Menționăm faptul că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste brațul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022. Experții responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator, au solicitat înca o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi și a betonului de pantă. Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului. După interpretarea ultimelor rezultate, experții au luat decizia de a spori cantitățile de beton structural necesare a fi înlocuite.  

Având în vedere și faptul că lucrările de decopertare erau complet realizate, CNAIR împreună cu antreprenorul au depus toate eforturile pentru a se finaliza cât mai repede lucrările programate cât și cele suplimentare stabilite de experti în luna martie. Odată cu decopertarea straturilor căii și demolarea betonului de pantă vechi, posibilitatea de a etapiza intevenția și deschiderea circulației mai devreme era pratic nula“ - au precizat reprezentanții CNAIR.

Citește și: Gata cu aglomerația de pe Autostrada A2 București-Constanța. Se deschide circulația pe podul de peste Borcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii