Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:27 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Moldoveanu, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa Făgădău - „Poate nu am ştiut să arătăm respect valorilor oraşului“ (galerie foto + video)

ro

28 Nov, 2015 00:00 1882 Marime text

Municipiul Constanţa are, de ieri, trei noi cetăţeni de onoare. Cu votul unanim al consilierilor locali, tenorul Vasile Moldoveanu, campioana europeană la tenis de masă Eliza Samara, şi contraamiralul în retragere Niculae Ştefan au primit, ieri, titlul de „Cetăţean de onoare”. Proiectele în acest sens au fost iniţiate de primarul interimar Decebal Făgădău.
 
În opinia şefului administraţiei publice locale, acordarea acestor titluri reprezintă „recunoaşterea meritelor a trei constănţeni care au dus nu doar România peste tot pe glob, ci şi Constanţa. Fac referire la maestrul, la tenorul Vasile Moldoveanu, la Eliza Samara, campioana noastră la tenis de masă, şi la domnul contraamiral Niculae Ştefan”, a menţionat Decebal Făgădău. De altfel, primarul interimar al municipiului Constanţa a recunoscut public faptul că a fost extrem de onorat să iniţieze proiectele de hotărâre respective, deoarece fac trimitere la „trei oameni care au demonstrat competenţe profesionale, calităţi morale şi nu au uitat niciodată faptul că sunt din Constanţa, reprezintă Constanţa, indiferent de meleagurile pe care le-au străbătut în carierele dânşilor”.

Gest apreciat

În intervenţia sa din cadrul şedinţei de Consiliu Local, primul menţionat de primarul interimar Decebal Făgădău a fost tenorul Vasile Moldoveanu, cel care, la invitaţia cotidianului ZIUA de Constanţa, a revenit în oraşul natal după 60 de ani, gest care nu a fost trecut cu vederea nici de edilul-şef. „Vreau să le mulţumesc celor de la cotidianul ZIUA de Constanţa pentru că au făcut un gest de reparaţie faţă de maestrul Moldoveanu. Trebuie să recunosc, noi, ca administraţie, poate nu am ştiut de multe ori să arătăm respectul cuvenit valorilor oraşului nostru. Încurajez toate ziarele, toate televiziunile ca, atunci când descoperă oameni care au avut o contribuţie remarcabilă în promovarea oraşului nostru, să procedeze la fel”, a declarat Decebal Făgădău, în plenul Consiliului Local Municipal Constanţa.

Citeşte şi

„E teribil de emoţionant!“
Celebrul tenor Vasile Moldoveanu şi-a revăzut după 60 de ani locurile natale (galerie foto)

Maestrul Vasile Moldoveanu va reveni la Constanţa pentru un master class
Postscriptum la o mare sărbătoare

 
Reamintim că artistul român s-a născut la Constanţa, pe 6 octombrie 1935, a urmat cursurile Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, a studiat Canto la Conservatorul „Ciprian Porumbescu“ din București şi a concertat pe cele mai prestigioase scene ale lumii: operele din Viena, Stuttgart, Munchen, Paris, Covent Garden din Londra, precum şi Metropolitan Opera din New York.
 
Referitor la cei trei noi cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa, primarul interimar Decebal Făgădău a concluzionat: „Pentru mine, ei sunt modele. Aş dori ca generaţia care vine să înveţe din modul respectuos cu care ei au privit viaţa, munca, din perseverenţa lor. Sunt oameni care întotdeauna au privit încrezători înainte, învăţând foarte bine istoria şi cultura oraşului nostru“.
 
Momentul decernării titlurilor de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, precum şi impresiile celor a căror valoare a fost recunoscută pot fi vizualizate în înregistrarea video ataşată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Odagiu Didi 28 Nov, 2015 17:39 Dragii nostrii Consilieri Locali, poate va ganditi sa faceti acelasi lucru si cu Maestrul Gheorghe Parnica - violonist remarcabil ce a reprezentat folclorul dobrogean inca de acum cateva decenii si continua sa o mai faca cu multa maestrie, ne-a fost mentor si exemplu, a condus ansamblul reprezentativ al judetului - Brauletul (Plaiuri Dobrogene) si a incantat mii de turisti straini si romani cu acordurile lui minunate de vioara si cu repertoriul dumnealui de aur! Timpul nu sta pe loc si ar fi pacat sa nu i se recunoasca meritele acum cat inca mai este printre noi! Sa ne traiesti Maestre!