Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilaj de peste o sută de tone, transportat la Petromidia

ro

12 Jun, 2012 01:00 2885 Marime text

rompetrol-Coloana300.1.jpgRominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, a început în această perioadă transportul special al unui utilaj de peste 100 de tone şi 17 metri lungime, parte a programului de creştere a capacităţii de procesare a Rafinăriei Petromidia. Valoarea coloanei se ridică la un milion USD, termenul de finalizare estimat pentru această lucrare fiind sfârşitului lunii iunie.

„Stabilirea planului şi a detaliilor necesare transportului acestei coloane de dimensiuni considerabile a fost o provocare pentru inginerii noştri, care au reuşit să găsească soluţii tehnologice inovative, precum transferul utilajului pe mare. Mobilizarea exemplară, dar şi analiza riguroasă a tuturor obstacolelor şi variabilelor, vor asigura deplasarea în condiţii de siguranţă deplină şi fără să afecteze activitatea rafinăriei", declară directorul general al Rominserv, Bogdan Oşlobeanu.

În prima fază, coloana va fi transportată pe mare, de la şantierul Naval Constanţa, până la Portul Midia, iar deplasarea către platforma Petromidia se va realiza pe un trailer special de 24 de metri lungime. Pentru a putea ajunge la punctul de montare, dar şi pentru depăşirea obstacolelor din rafinărie, coloana va fi ridicată cu ajutorul unei macarale de mare capacitate.

Coloana C300 - coloana de golire rapidă - este parte a instalaţiei de cocsare întârziată din rafinărie şi este primul utilaj de acest gen din România. Acesta face parte din programul investiţional de creştere a capacităţii Rafinăriei Petromidia la 5 milioane de tone, cu o valoare estimată de peste 377 de milioane USD şi cu termenul de finalizare în acest an.

Sistemul a fost proiectat pentru a prelua şi procesa fluxurile de vapori şi de lichid rezultate în etapele ciclului de cocsare de la camerele de cocs, dar şi o îmbunătăţire a fluxului de producţie şi o reducere a costurilor operaţionale. În acelaşi timp, instalaţia va contribui semnificativ la reducerea amprentei rafinăriei asupra mediului înconjurător şi va creşte gradul de siguranţă în exploatare.

Rominserv este contractorul general al Grupului Rompetrol, susţinând dezvoltarea operaţiunilor şi activităţilor acestuia de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operaţiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM etc.
În 2011, Rominserv a avut o cifră de afaceri de 225 de milioane USD, valoarea totală a proiectelor realizate în cei zece ani de activitate în cadrul Grupului Rompetrol fiind de peste 850 de milioane USD.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii