Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmărire ca în filme pe străzile din municipiul Slatina! Un șofer fără permis depistat conducând un autoturism furat

ro

22 Aug, 2023 13:51 795 Marime text
Sursă foto: IPJ Olt
  • La data de 21 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut un tânăr, recidivist, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
 
La data de 21 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut un tânăr, recidivist, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
 
În fapt, la data de 20 august 2023, în jurul orei 19:00, polițiștii Poliției municipiului Slatina au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce circula pe strada Libertății, din municipiul Slatina.
 
Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din localitate, până pe Aleea Lalelelor unde a acroșat un autoturism parcat și a coborât din autoturism, sustrăgându-se.
 
Conducătorul auto a fost depistat pe strada Prelungirea Tunari, acesta fiind un tănăr, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Slatina, care ar fi sustras autoturismul din municipiul Slatina, în scopul de a-l folosi.
 
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
 
În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
 
În urma probatoriului administrat, la data de 21 august 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând a fi prezentat în fața instanței de judecată, cu propuneri legale, în cursul zilei de 22 august 2023.
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Un bărbat din județul Bacău s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu de către polițiști
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii