Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din județul Bacău s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu de către polițiști

ro

22 Aug, 2023 13:14 756 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău desfășoară activități de verificare în fiecare situație în care este sesizat un caz de violență domestică, prin evaluarea situației de risc la care este supusă victima. Încălcarea obligațiilor dispuse prin ordinul de protecție se pedepsește drastic.
 
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău desfășoară activități de verificare în fiecare situație în care este sesizat un caz de violență domestică, prin evaluarea situației de risc la care este supusă victima. Încălcarea obligațiilor dispuse prin ordinul de protecție se pedepsește drastic, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.
 
Nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, chiar dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.
 
La data de 21 august 2023, Poliţia oraşului Comăneşti a fost sesizată prin 112, de către un bărbat de 46 de ani, din localitate, despre faptul că, fratele său, de 44 de ani ar fi provocat scandal şi l-ar fi agresat fizic.
 
Cu ocazia intervenţiei la faţa locului, polițiștii au stabilit că, bărbatul de 44 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice ar fi intrat în conflict cu fratele său adresându-i injurii şi, ulterior, l-ar fi agresat fizic.
 
Bărbatul agresat a refuzat acordarea de îngrijiri medicale.
 
Polițiștii au întocmit formular de evaluare a riscului, în urma căruia a rezultat risc iminent de violenţă domestică, însă victima s-a opus emiterii ordinului de protecţie provizoriu.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, a încheiat sursa citată.


Citește și:
IPJ Timiș: Șofer drogat din Făget, prins la volan de polițiști
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii