Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:03 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Oficial de la MAE Pe tancul de produse chimice capturat de pirați în vestul Africii nu sunt cetățeni români

ro

12 Mar, 2021 12:36 5142 Marime text

 
  • Un tanc de produse chimice construit în 2016 a fost capturatde pirați în largul Cotonou, Benin, joi, cu 15 membri ai echipajului răpiți, conform paginii de socializare a Serviciului de stat pentru transport maritim și fluvial din Ucraina.
  • MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români.

Conform Dryad Global, cisterna Davide B construită în 2016, de 19.800 dwt, operată de compania olandeză De Poli Shipmanagement, a fost capturată de nouă bărbați înarmați. Nava are un echipaj de 21 de personal format din cetățeni ucraineni, români și filipinezi.

De Poli a confirmat că 15 membri au fost luați de pe navă, iar restul de șase sunt în siguranță și rămân la bord. Nava se află sub pavilion Malta. Nava a plecat din portul din Kiel, Germania, pe 21 februarie 2021, destinația finală nefiind stabilită.

„Societatea De Poli Shipmanagement este foarte îngrijorată de atacul asupra navei sale și a navigatorilor săi. Principala prioritate a companiei este acum de a stabili contactul cu echipajul dispărut pentru a asigura eliberarea lor cât mai rapidă și sigură. Echipa de intervenție în caz de urgență a De Poli Shipmanagement este în legătură cu toate autoritățile care au fost notificate imediat după incidentul care a avut loc la ora 15.00 UTC joi. Compania este în contact strâns cu familiile navigatorilor pentru a-i sprijini în acest moment extrem de dificil ”, a spus De Poli într-un anunț.


UPDATE

După cum ați aflat din comunicatele companiei De Poli Shipmanagement distribuit în presa și listate mai jos, nava Davide B sub pavilion Malta cu 21 de navigatori la bord, a fost atacată ieri 11.03.2021 de pirați la 210 Mile marine departare de Cotounu, Benin, în zona Golfului Guinea.  Pirații au reușit să captureze 15 navigatori iar 6 au reușit să se închidă în citadela navei și astfel să scape cu bine din acest atac. Nouă pirați înarmați au acostat nava pe 11 martie 2021 în jurul orelor 15.15 UTC. Până în acest moment nu sunt indicații clare privind componența echipajului. S-a presupus că echipajul era format din ukrainieni, români și filipinezi dar această informație nu este înca confirmată.  În momentul când o să avem o confirmare a componenței echipajului o să revenim, a transmis Sindicatul Liber al Navigatorilor, prin președintele Adrian Mihălcioiu


UPDATE 2

Ministerul de Externe a transmis vineri, în legătură cu incidentul produs în largul coastelor statului Benin, unde nava „Davide B” a fost capturată de pirați:


Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii