Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Județul Constanța Un nou transport de tehnică militară a SUA a ajuns în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

ro

24 Feb, 2022 17:57 2369 Marime text
UPDATE: Oficial de la MAPN 

Alte trei avioane Eurofighter Typhoon au aterizat la Mihail Kogălniceanu 

Alte trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat joi, 24 februarie, în jurul orei 17.30, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alăturându-se, astfel, celor trei aeronave germane care efectuează, din 17 februarie, misiuni în țara noastră.

Detașamentul german va executa, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române şi ai Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele trei săptămâni.

Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană.


Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.




Un nou transport de tehnică militară a SUA a ajuns astăzi în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Potrivit unor surse neoficiale este vorba despre patru autocamioane încărcate cu tehnică militară. 

Mâine ar urma să mai ajungă un nou transport. 

Reamintim că, în data de 11 februarie 2022 a ajuns primul convoiul militar al partenerilor strategici americani a ajuns la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.

Convoiul a transportat 18 tancuri. 

"Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie, la plecarea militarilor americani din Germania spre România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii