Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 23 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) UOC a participat la a treia întâlnire transnațională în cadrul proiectului european PLAYS

ro

20 Nov, 2023 15:01 603 Marime text
Sursa foto: UOC


Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS), a participat, recent, la cea de-a treia întâlnire transnaţională din cadrul proiectului Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), care a avut loc la Nantes, în Franța.

Proiectul PLAYS își propune să sprijine copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani din diferite țări ale UE în practicarea sportului cu o abordare ludică, promovând creșterea fizică și mentală sănătoasă, precum și incluziunea și adaptarea la diferite situații sociale și de mediu, conform unui comunicat al UOC.

„În cadrul întâlnirii, care a reunit 14 participanți din 8 țări europene, au fost analizate aspecte legate de elaborarea ghidului PLAYS pentru sprijinirea părinților, profesorilor și antrenorilor din diferite ramuri sportive. În acest sens, partenerii din proiect au decis să aplice metodele propuse în ghid în cadrul unui program pilot de exerciții, care vizează copii ce practică natația, patinajul pe role și gimnastica, la nivel de amatori. Programul se va desfășura timp de 10 luni, în Italia, Portugalia și România”, precizează conf. univ. dr. Antoanela Oltean, managerul proiectului din partea UOC.  


Proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), contract nr. 101049381, finanțat cu 400.000 de Euro prin Programul Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este realizat în cadrul unui consorţiu din care fac parte nouă organizații, Universitatea Ovidius din Constanța (România) având calitatea de instituție coordonatoare. Celelalte organizații implicate sunt: European Culture and Sport Organization (Italia), Verde Foundation (Polonia), Portuguese Swimming Federation (Portugalia), Italian Association of Culture and Sport (Italia), International Workers and Amateurs in Sports Confederation (Austria), Nova Child (Franța), Asociația CPDIS (România), Stichting Sportservice Noord-Brabant (Țările de Jos).
 
 Citește și
Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității „Ovidius” Constanța organizează conferința „Psihologia în context multicultural”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii