Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:28 04 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Universitatea Ovidius Constanța Începe sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master

ro

04 Jul, 2022 13:37 1015 Marime text
foto: ZIUA de Constanța

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a început luni, 4 iulie 2022, sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master. 

Potrivit conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, pentru admiterea din acest an, sunt scoase la concurs 5041 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență și 2732 de locuri pentru 59 de programe universitare de master, din cadrul facultăților.

Astfel, pentru programele de licență, în perioada 4 - 31 iulie 2022 vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ – învățământ cu frecvență (IF), învățământ la distanță (ID) și învățământ cu frecvență redusă (IFR), în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția facultăților cu programe în domeniul sănătății.

La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie admiterea se desfășoară în perioada 4 iulie - 5 august 2022, când vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.

Pentru programele de master, calendarul general al admiterii este 4 - 31 iulie 2022, interval în care vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, conform calendarului specific al fiecărei facultăți. Excepția face Facultatea de Medicină, unde admiterea la master va fi în luna septembrie.

Și în acest an, la toate cele 16 facultăți și la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, înscrierea pentru admitere a candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/. De asemenea, pentru al cincilea an consecutiv, românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată http://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Totodată, cetățenii internaționali care doresc să urmeze cursuri la UOC se pot înscrie online utilizând platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/.

În funcție de facultatea aleasă, admiterea se face fie pe baza concursului de dosare, fie prin examen de admitere - în cazul specializărilor ce presupun probarea, de către candidați, a unor abilități sau cunoștințe de specialitate.

Astfel, în 11 facultăți ale UOC (Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Teologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Construcții) admiterea va fi realizată pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional sau a unei scrisori de intenție, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii, și se va desfășura online.

La Facultatea de Arte admiterea se realizează în baza susținerii unor probe vocaționale și practice, în funcție de programul de studii aleas, în timp ce la Facultatea de Educație Fizică și Sport candidații vor susține probe sportive, în funcție de programul de studii pentru care optează.

Pentru admiterea la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie candidații vor susține examene scrise, care se vor desfășura în format fizic, în spațiile aparținând UOC.

Candidații declarați ADMIS nu vor plăti taxă de înmatriculare, iar acest proces se va realiza online, prin platformă, odată cu confirmarea locului. Pentru finalizarea înmatriculării, candidații au obligația de a depune în original actele de studii utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență), precum și contractul de studii semnat în original.

Termenul de depunere a actelor este menționat în fișa de înscriere, mai precizează sursa citată. 

Toate informațiile legate de admiterea 2022 la UOC, sesiunile iulie și septembrie, pot fi accesate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii