Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde va oficia slujbe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 4 – 8 mai 2024

ro

03 May, 2024 11:45 508 Marime text








Iată unde va oficia slujbe ÎPS Teodosie în perioada imediat următoare și unde îl pot găsi credincioșii ortodocși în aceste zile de mare sărbătoare.
 
Sâmbătă, 4 mai
-        de la ora 8.30, va oficia Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Penitenciarului Poarta Albă, unde va rosti un cuvânt de învățătură celor lipsiți de libertate;
-        de la ora 11.30, va oficia slujba de înmormântare a părintelui Popa Octavian Tell, la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, din centrul orașului Medgidia, unde părintele a slujit Domnului ani îndelungați;
-        la ora 23.25, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în Portul Tomis, apoi, la ora 23.40, o va oferi credincioșilor în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. De la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.
 
Duminică, 5 mai
 -   în prima zi de Paști, începând cu ora 13.00, la Catedrala arhiepiscopală, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului.După slujbă, va avea loc tradiționalul Concert pascal susținut de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, IPS Teodosie va oferi celor prezenți ouă roșii și vin.
 
Luni, 6 mai
-      de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea Dorna Arini, județul Suceava. 

Marți, 7 mai
de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Gherasim din Kefalonia” din localitatea Negrești, comuna Cobadin. 
Miercuri, 8 mai
-        de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Învierea Domnului și Sfântul Sfințit Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului” din localitatea constănțeană Ciocârlia;
-        de la ora 15.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook Centrul Eparhial Tomis, Radio Dobrogea, precum și pe canalele de Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com.
 
 
Citește și
Preotul Octavian Tel Popa de la biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel din Medgidia, județul Constanța, a trecut la cele veșnice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii