Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un șofer a fost încătușat după un scandal în fața polițiștilor. A refuzat testarea cu etilotestul. Ce s-a întâmplat la UPU

ro

20 Mar, 2022 17:05 2275 Marime text
Poliția, sursa foto cu rol liustrativ: Facebook/ DGPMB În data de 19.03.2022, orele 17:55, lucrătorii Poliției orașului Salcea, fiind în acțiune pe linie de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului, au observat deplasându-se pe D.N. 29, de pe raza com. Dumbrăveni, jud. Suceava, direcția de deplasare Suceava-Botoșani, un autoturism care se deplasa într-un mod sinuos.

S-a procedat la oprirea autoturismului Ford Focus folosind semnalele luminoase și acustice ale autospeciale de poliție pe D.N. 29 de pe raza loc. Dumbrăveni, jud. Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, după declinarea calității i s-a solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care cel cauză a refuzat să înmâneze actele de identitate precum și documentele autoturismului.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică i s-a adus la cunoștință acestuia că o să fie testat cu aparatul etilotest. Acesta, vizibil iritat a refuzat și a devenit recalcitrant la adresa lucrătorilor de poliție. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus solicitărilor lucrătorilor de poliție și a continuat să se manifeste recalcitrant, s-a luat măsura imobilizării, încătușării și conducerii acestuia la sediul Poliției Orașului Salcea.

După verificarea în baza de date s-a stabilit faptul că șoferul autoturismului este un bărbat de 37 ani cu domiciliul în com. Vlădeni, jud. Botoșani.

I s-a solicitat din nou conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, acesta refuzând, motiv pentru care a fost condus către Spitalul Județean Suceava-Secția U.P.U. pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferului i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, mai infomrează sursa citată. 


Întrucât conducătorul auto continua să se manifeste recalcitrant și a provocat scandal în secția U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, s-a luat măsura imobilizării și încătușării acestuia, fiind introdus în autospeciala de poliție.


În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliției Orașului Salcea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii