Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un public numeros este aşteptat să inunde străzile din oraşele Irlandei şi din întreaga lume de Ziua Sfântului Patrick

ro

17 Mar, 2024 16:41 691 Marime text










Sursa foto: Pexels



 
  • Un public numeros este aşteptat duminică să inunde străzile din oraşele Irlandei şi din întreaga lume pentru a urmări paradele organizate de Ziua Sfântului Patrick, ocrotitorul spiritual al irlandezilor de pretutindeni, informează DPA, potrivit știripesurse.ro

Noul prezentator al emisiunii The Late Late Show, Patrick Kielty, marele mareşal al paradei din Dublin, a descris ziua naţională a Irlandei drept "cea mai mare petrecere din lume".
Peste 4.200 de participanţi sunt aşteptaţi să ia parte la emblematica paradă organizată în capitală, care va cuprinde 18 spectacole şi concursuri.

Un amănunt inedit, un "spaţiu de linişte" va fi amenajat în apropiere de piaţa College Green pentru 1.000 de persoane neurodivergente şi familiile acestora, în care volumul de zgomot al festivităţilor va fi redus drastic.

Parada porneşte din Parnell Square la ora 12.00 şi va continua prin inima oraşului.

Anul acesta, festivalul Sfântului Patrick se desfăşoară în perioada 15-18 martie şi are ca temă "spréach", cuvântul irlandez pentru "spark" (scânteie).

Sărbătorită iniţial doar în Irlanda, St. Patrick's Day a devenit de-a lungul timpului un eveniment internaţional, cu festivităţi organizate de comunităţile de imigranţi irlandezi din întreaga lume.

Deşi Ziua Sfântului Patrick este celebrată pe 17 martie, în Statele Unite unele parade au fost mutate sâmbătă, deoarece duminica este o zi de mers la biserică pentru credincioşii creştini.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii