Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou membru provizoriu în CA-ul Administrației Canalelor Navigabile. Ce indemnizație lunară brută are (DOCUMENTE)

ro

04 Jan, 2022 00:00 2083 Marime text
  • Este vorba despre Adrian George Foghiș, numit în funcție pentru o perioadă de patru luni, „cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maxim șase luni“.
  • Potrivit datelor oficiale, remunerația administratorului provizoriu a fost aprobată ca fiind formată dintr-o indemnizație fixă lunară în cuantum de 12.212 lei brut.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese completate de Adrian George Foghiș.
 
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA din Constanța are un nou membru provizoriu în Consiliul de Administrație!
 
Este vorba despre Adrian George Foghiș, numit în funcție începând cu data de 22 noiembrie 2021, pentru o peiroadă de patru luni, până la data de 22.03.2022, „cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maxim șase luni“.
 
Decizia privind numirea lui Foghiș în funcție a fost luată de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor CN ACN SA din data de 17 noiembrie 2021, fiind însă abia recent publicată în Monitorul Oficial al României.
 
Potrivit datelor oficiale, remunerația administratorului provizoriu a fost aprobată ca fiind formată dintr-o indemnizație fixă lunară în cuantum de 12.212 lei brut, „cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate la nivelul companiei“.
 
Marian Daniel Căprărin, reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în AGA ACN Constanța SA a fost desemnat să semneze în numele societății contractul de mandat cu administratorul provizoriu nou numit.
 
Avere și interese
 
Potrivit datelor oficiale, Adrian Foghiș arăta în declarația de avere completată la numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, la finele lunii martie 2021, document publicate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, că este din Oradea, județul Bihor.
 
Acesta a mențioant în document că deține un teren intravilan în comuna Sântandrei, din Bihor, de 479 mp, dobândit în 2012 prin credit „prima casă“, dar și o suprafață de 300 mp încadrată în „alte categorii de terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil“, în comuna bihoreană Pietroasa, cumpărată în 2014.
 
În continuare, pe ternul cumpărat prin „prima casă“, Adrian George Foghiș a luat și o casă de locuit, de 133 mp, prin aceeași modalitate de creditare, iar pe terenul din Pietroasa a cumpărat, tot în 2014, și o casă de vacanță, de 40 mp.
 
La capitolul autovehicule a menționat o Dacia din 2007, un BMW din 1990, o motocicletă Honda din 1996 și o motoretă Derbi din 2005.
 
În ce privește activele financiare, acesta a menționat conturi curente în lei și euro, un depozit bancar în euro, deschise în 2012 și 2015, precum și 10.000 de euro în numerar și 11.000 de lei în numerar.
 
Totodată, a menționat că l-a împrumut pe Marius Cosmin Blaj cu suma de 14.000 de euro, împumutul fiind acordat în nume personal.
 
Legat de veniturile realizate, acesta a menționat suma de 116.884 de lei, salarizare conform Contractului individual de muncă, în calitate de director general al A.D.I. Zona Metropolitană Oradea (ZMO), suma de 18.095 de lei , conform contract mandat pentru management la A.D.I. TransRegio, 1.065 de lei – indemnizație de membru în comisia ATOP Bihor (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică), dar și 6.561 de lei, sumă realizată ca specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR), prin „salarizare proiect SIPOCA 156/111265“.
 
În declarația de interese a precizat că este membru al Asociației Transylvania Technology Transfer – Oradea.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese completate de Adrian George Foghiș.

Sursa foto: Facebook.com - CN ACN SA

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Un nou membru provizoriu numit în Consiliului de Administraţie al Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii