Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Un consilier parlamentar din cadrul AEP Constanța a demisionat. Ce a scris in demisia trimisa lui Toni Greblă (document)

ro

19 Sep, 2023 19:38 2173 Marime text


UPDATE:

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente au transmis un punct de vedere cu privire la demisia consilierului parlamentar Marius-George Cojocaru pe care îl redăm mai jos: „Menționăm că, în perioada 26.08.2021 – 10.05.2022 și, respectiv, în perioada 06.06.2023 – 15.09.2023, Marius-George Cojocaru a fost suspendat din funcție la cerere, pentru interese personale, iar la data de 18.09.2023, domnul Cojocaru și-a înaintat demisia, care a fost acceptată de către președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă”.
 


Marius-George Cojocaru, consilier parlamentar în cadrul Direcţiei Judeţene Constanţa a Autorităţii Electorale Permanente a demisionat din funcția deținută.

În documentul înaintat președintelui AEP precizează că instituţia în care a venit (prin concurs) în 2014 nu mai există.

„Nu mai există spiritul şi plăcerea de a face muncă in folosul democraţiel. Politicul a pus stăpânire şi pe AEP. Un preşedinte „cu spate" işi poate permite să schimbe Regulamentul şi procedurile după bunul plac, să-şi aroge puteri discretionare, să stabilească funcţiile de conducere fără să ţină seama de criterii de meritocraţie sau profesionalisin şi fără să organizeze concurs. În Instituţie au fost aduşi, prin transfer, oameni care, recomandaţi probabil de partid, imediat au fost cocoţaţi in funcţii de conducere, in vreme ce funcţionari cu vechime în AEP. profesionişti şi departe de vreo suspiciune de partizanat politic, au fost lăsaţi deoparte.

Clivajul intre Centru şi teritoriu este mai mare ca niciodată. Toate acestea le-aţi moştenit, domnule preşedinte şi, din păcate, le perpetuați. Lista abuzurilor din Instituţie este foarte lungă şi nu este (acum) locul şi timpul să le dervolt. Am formulat o solicitare de suspendare a raportului de serviciu pe 4 septembrie şi mi-aţi răspuns vineri, 15 septembrie, în condiţiile în care luni, pe 18 septembrie, trebuia să mă întorc la serviciu. Asta arată cât de mult vă pasă de angajat şi de problemele acestuia! Domnule preşedinte. rămânând in această Instituţie, mă afund in ..cloaca maxima" şi nu merit şi nu vreau acest lucru. De aceea, cu părere de rău pentru anii (în bună măsură frumoşi) petrecuţi in AEP, primiţi, vă rog, demisia mea, incepând cu data prezentei!“ - se arată în documentul înaintat președintelui AEP, Toni Greblă.  

Biroul Județean Constanța al AEP este condus de George Popescu, iar Marius George Cojocaru este consilier parlamentar în AEP Constanța. 

Acesta a fost reprezentantul AEP în Biroul Electoral Județean la ultimele alegeri. 

Cojocaru este  lector univ. dr. la Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității  Ovidius Constanța.

Citește și: 

AEP a decis plata subvenției către PMP. Cum a reacționat Eugen Tomac?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii