Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Sturion prins în plase multifilament, eliberat de poliţiştii de frontieră

ro

04 Jul, 2021 12:56 1616 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în Rezervația Delta Dunării, peste 1200 metri de plase de pescuit multifilament si au eliberat în mediul natural acvatic opt exemplare de sturion. 
În data 03.07.2021, a fost organizată o acțiune în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol, împreună cu Poliția Orașului Sulina și Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării, ocazie cu care, echipajul unei ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina a observat, în zona canalului Sondei si Insulei K, Rezervației Biosfera Delta Dunării, mai multe plase de pescuit tip multifilament. 

Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracţională, uneltele neautorizate la pescuit au fost scoase din apă, fiind astfel descoperite 8 exemplare de păstrugă, specia sturion, prinse in plase. 

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 1250 metri, iar cele 8 exemplare de peşte, care cântăresc în total aproximativ 28kg, erau vii, fiind eliberate mediului natural acvatic.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit cu unelte neautorizate ” și “pescuit al sturionilor pe teritoriul României,  din habitatele piscicole natural, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, fapte prevăzute de art 64, din O.U.G. nr. 23/2008, actualizată, plasele fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii