Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea La două zile de la inaugurare, Ansamblul Memorial Ivan Patzaichin, vandalizat în repetate rânduri (FOTO)

ro

12 Sep, 2023 20:29 1108 Marime text


La două zile de la inaugurare, Ansamblul Memorial Ivan Patzaichin a fost vandalizat în repetate rânduri, este anunțul plin de regret al Primăriei Tulcea. 

„Interacțiunea Memorialului cu câțiva cetățeni, la 48 de ore de la lansare! Micul întreprinzător a venit cu drujba și a extras două trunchiuri de copac, culese de pe plajă de la Perișor, din instalația artistică a lui Olah Gyarfas. Cu o seară înainte, un “ artist “ local și-a exersat carioca pe betonul metopei (bine că pe beton!!!!). Mulțumim primăriei și CJ pentru reacția promptă și dotarea cu sistem de supraveghere video și pază permanentă. Uneori nu știi dacă să râzi sau să plângi la astfel de reacții civice!”, Teodor Frolu, vicepreședinte, Asociația Ivan Patzaichin-Mila23.

Aceste ieșiri nefericite anulează munca și entuziasmul a zeci de oameni, tulceni sau iubitori ai acestor locuri, care s-au implicat în păstrarea memoriei sportivului și omului Ivan Patzichin. Mai mult, aceste ticăloșii contrastează profund cu bunul simț ce îl caracteriza pe tulceanul Ivan Patzaichin.


Însă, noi știm că nimic nu a reușit să-i stingă lui Ivan încrederea în oameni, nici entuziasmul și perseverența de a promova proiecte în beneficiul tuturor tulcenilor.

Avem privilegiul de a deține, pe Falea Ivan Patzaichin, un ansamblu unic în România, de maxim impact cultural, realizat de cinci artiști de talie internațională. Păstrăm convingerea că astfel de acte nu sunt reprezentative pentru locuitorii municipiului Tulcea, a transmis Primăria Tulcea. 

P.S.: Poliția Locală a Municipului Tulcea a întreprins toate măsurile necesare, iar persoana care a vandalizat obiectivul a fost identificată, piesa din lemn sustrasă fiind recuperată. În continuare, polițiștii locali vor patrula în zonă. Ca măsură suplimentară, pentru asigurarea integrității Ansamblului Memorial, se vor monta camere de supraveghere, odată ce se va obține acordul Consiliului Județean Tulcea, administratorului falezei.

foto: facebook/ Primăria Tulcea 


Citește și:

Marinarii militari, la inaugurarea Memorialului „Ivan Patzaichin” din Tulcea (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii