Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Trenurile București Nord - Constanța și retur, anulate din cauza accidentului feroviar de la Fetești

ro

29 Jul, 2021 07:58 5162 Marime text

 
  • Trenuri anulate pe ruta București-Constanța și retur, în urma unui accident feroviar produs noaptea trecută.

Din cauza evenimentului produs în zona stației Fetesti, in relatia Bucuresti - Constanta și retur se va circula pe rute deviate. O parte din trenuri, cele ce tranziteaza Bucurestiul vor circula pe ruta deviata prin Ciulnita - Slobozia - Tandarei - Fetesti, iar restul prin Ploiesti - Buzau - Faurei - Fetesti.

Mai mult, din cauza condițiilor meteo nefavorabile înregistrate în seara de 28.07.2021, în partea de nord, vest, centru a ţării, si in zona municipiului Bucuresti care au produs deranjamente ale infrastructurii feroviare şi în alimentarea cu energie electrica la reteaua de tractiune a trenurilor si alimentare a statiilor, trenurile de călători înregistreaza întârzieri de pana la 420 minute.

Trenurile afectate în data de 29 iulie 2021 până la ora 07.30, ca urmare a evenimentului din stația CF Fetești:

• RE  8005 București Nord – Mangalia se anulează pe distanța Ciulnița – Mangalia și va circula pe ruta deviata ca tren RE 12898-1 în relația  Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța – Mangalia, în condițiile de circulație ale trenului impuse de CFR SA pe distanța Ciulnița – Fetesti apoi pe distanța Fetești – Mangalia în condițiile de circulație și cu opririle comerciale ale trenului RE 8005.
• IR  1586/-1 Constanța – Brașov se anulează pe distanța  Fetești – Brașov și va circula pe ruta deviată ca tren IR 12896-1 în relația Fetești – Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord – Brașov, în condițiile de circulație ale trenului impuse de CFR SA pe distanța Fetești – Ciulnița apoi pe distanța Ciulnița – Brașov în condițiile de circulație și cu opririle comerciale ale trenului IR 1586/-
• R 8021 București Nord – Constanța se anulează în data de 29.07.2021.
• R 8024 Constanța – București Nord se anulează în data de 29.07.2021.
• R 8012 Fetești – București Obord se anulează în data de 29.07.2021.
• R 8023 București Obord - Fetești se anulează în data de 29.07.2021
• R 8443 Ciulnița –Călărași Sud si retur se anulează în data de 29.07.2021
• R 8592 Ciulnița –Călărași Sud si retur se anulează în data de 29.07.2021
• R 8591 Ciulnița –Călărași Sud si retur se anulează în data de 29.07.2021
• R 8581 Slobozia Veche – Ciulnița și retur se anulează în data de 29.07.2021
• R 8580 Slobozia Veche – Ciulnița și retur se anulează în data de 29.07.2021
• R 8014 Fetești – București Obor se anulează în data de 29.07.2021
• R 8002 Constanța – București Obor se anulează în data de 29.07.2021

Oficial CFR

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că magistrala București - Constanța este blocată în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza tamponării a două trenuri private de marfă.
 
Menționăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depățit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vag din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.
 
Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată.
 
Precizăm faptul că, pentru asigurarea legăturii cu stațiunile de pe Litoral, trenurile de călători care tranzitează Bucurestiul vor circula pe ruta deviată prin Fetești - Movila - Tăndărei, cu tracțiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploiești - Buzău - Făurei - Fetești.
 
Vom reveni cu noi informații.
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre Litoral, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorilor de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației pe Magistrala 800.

UPDATE:  

Trenurile spre și dinspre Litoral circulă, tractate cu locomotive Diesel, între stațiile Ovidiu - Fetești - Bărăganu.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că trenurile de călători care circulă spre și dinspre Litoral și-au reluat traficul pe ruta directă București - Constanța, însă pe intervalul de stații Ovidiu - Fetești - Bărăganu, garniturile circulă tractate cu locomotive Diesel.

UPDATE 2: Oficial IPJ Ialomița. Mecanic de locomotivă, băut

Referitor la accidentul feroviar petrecut în timpul nopții trecute precizăm faptul că mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi impactat celălalt tren a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În continuare polițiștii continuă cercetarea la fața locului alături de celelalte autorități competente în domeniu  pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului feroviar.
 

Citește și: Accident feroviar, la Fetești, în această noapte. Coliziune între două trenuri (galerie foto)

Sursă foto: CFR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii