Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:06 10 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Topul firmelor din județul Constanța 2018 Rompetrol Rafinare, două premii speciale pentru cea mai mare cifră de afaceri și cel mai mare profit brut (galerie foto)

ro

02 Nov, 2019 00:00 2392 Marime text

Camera de Comerț, Industrie, Navigație si Agricultură Constanța a organizat, joi seară, „Topul firmelor din județul Constanța 2018”, eveniment ajuns la cea de-a XXVI-a ediție. La festivitatea care a avut loc la Complexul Melody din Mamaia, în prezența a numeroși oameni de afaceri, oficialități locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Constanța, au fost premiate cele mai performante companii din județ, Rompetrol Rafinare SA regăsindu-se și în acest an pe podium.


La eveniment au fost prezenți Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț a României, Dănuț Jugănaru - director CCINA Constanța, Decebal Făgădău - primarul municipiului Constanța, Dumitru Jeacă - prefectul județului Constanța, subprefecții Ionuț Done și Șenol Ali, Alexandru Nicolcioiu - adviser al CEO KMGI, Liviu Grigore - director general adjunct Rompetrol Rafinare, Boris Bucur - director Utilități Rompetrol Rafinare, Raluca Lainer - director planificare producție și optimizare Rompetrol Rafinare, Anca Diaconița - supervizor planificare producție și optimizare Rompetrol Rafinare, Mihai Neagu - director mentenanță și instalații Rompetrol Rafinare, Cristian Bolohan - director Procese și Inginerie Rompetrol Rafinare, precum și Grigore Comănescu, Gabriel Daraban, Radu Rusen, Fotini Teodorescu și mulți alții.


Rompetrol Rafinare SA a primit două premii speciale în timpul galei: pentru cea mai mare cifră de afaceri (14.115.915.691 lei), respectiv cel mai mare profit brut (111.089.898 lei). Totodată, compania care operează rafinăria Petromidia a înregistrat în 2018 cel mai mare nivel din județ la capitolul exporturi. Pe scenă, pentru a ridica cele două premii din partea Rompetrol Rafinare, a urcat Alexandru Nicolcioiu, actual Adviser al CEO-ului grupului KMG International și una dintre cele mai importante figuri din istoria rafinăriei Petromidia. Nicolcioiu, fost director general și președintele al Consiliului de Administrație, printre altele, a vorbit despre importanța relației cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, dar și despre momentul festiv celebrat de cea mai mare rafinărie din România.


„Vreau să felicit Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, care de peste 20 de ani organizează aceste festivități, la care ne adunăm toți jucătorii importanți din economia locală. Referitor la Rafinăria Petromidia, suntem mândri că am înregistrat anul trecut 11 recorduri operaționale, iar rezultatele ne plasează în vârf. Pe lângă cei peste 2.000 de angajați care lucrează pe platforma Petromidia, sunt alte câteva mii de oameni cu care colaborăm, iar împreună reușim să ne dezvoltăm”, a declarat Alexandru Nicolcioiu, Adviser al CEO-ului KMG International.
 

Cei mai importanți exportatori din județul Constanța în 2018


Rompetrol Rafinare SA, Ameropa Grains SA, Damen Shipyards Mangalia SA, Al Kastal Chartering SRL, Maria Trading SRL, Alnaser SRL, Rojen Commerce SRL, Tolil Company SRL, LTA Mondial SRL.

 

Mihai Daraban - „Sincere felicitări tuturor celor prezenți“


La rândul său, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanței și președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, a adresat felicitări oamenilor de afaceri de succes din județ. „Ediția «Topul județean al societăților în județul Constanța» a fost realizată de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța în baza prevederilor metodologiei unice aprobate de conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României. Vor fi acordate 80 de trofee de excelență pentru firmele clasate pe primul loc în ultimele cinci ediții ale Topului Județean. De asemenea, va fi acordat un premiu special pentru societatea care a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri, cel mai mare profit brut, respectiv cea mai mare valoare a exporturilor în anul 2018, societatea Rompetrol Rafinare. Adresăm sincere felicitări tuturor celor prezenți în acest catalog și le urăm mult succes in activitatea lor viitoare" a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanței și președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.


Topul a fost realizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, având la bază următorii indicatori: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. Datele conținute în bilanțurile financiar - contabile au fost prelucrate, utilizând platforma online națională, creată de Camera de Comerț și Industrie a României. Clasificarea s-a realizat pe domenii, subdomenii de activitate și pe clase de mărime: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari.


Citește și:

Petromidia, la 40 de ani! Interviu cu directorul general Yedil Utekov - „Suntem convinşi că Rompetrol Rafinare va creşte în continuare cu sprijinul investitorului şi cu cel al oamenilor“

Instruiți în meseria de petrolist A XIX-a ediție a programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, lansat de KMG International, la final (galerie foto)

40 de ani de la pornirea instalațiilor Rafinăria Petromidia, la ceas aniversar. Cum a fost celebrat evenimentul (galerie foto)

Trei angajați ai Rompetrol, declarați cetățeni de onoare ai oraşului Năvodari. Alexandru Nicolcioiu, printre ei (galerie foto)

40 de ani de activitate Alexandru Nicolcioiu şi pensionara Gica Micu, despre pornirea instalațiilor Rompetrol Rafinare
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii