Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Constantin Frăţilă, Gheorghe Hagi, Maftei Roxana Zenovia, Felix Stroe şi familia Guci

ro

13 Dec, 2018 00:00 5892 Marime text
Continuăm seria milionarilor constănţeni din topul 300 Capital pentru anul 2018 cu alte cinci nume sonore printre oamenii de afaceri români. Constantin Frăţilă investeşte de ani de zile în municipiul Constanţa, iar recent a depus documentele pentru construcţia unui imobil pe bulevardul Aurel Vlaicu. Gheorghe Hagi, regele fotbalului românesc, a reuşit să îşi asigure un trai bun, dar investiţiile nu le-a lăsat la o parte, Maftei Roxana Zenovia a extins afacerea din Bucureşti la Constanţa, Felix Stroe este implicat în mai multe afaceri, iar familia Guci s-a remarcat în turismul de pe litoral.
 

Constantin Frăţilă

Fost arbitru de fotbal, la 57 de ani constănţeanul are o avere de 23-25 milioane de euro, fiind pe locul 262 în Topul Capital. Este unul dintre marii investitori în Bursa de la Bucureşti. Frăţilă apare ca asociat în societăţile: Comcm SA, Kronstadt Papier Technik SA şi SCUT SA.
Chiar în această toamnă, SC SCUT SA, prin Constantin Frăţilă, a solicitat şi a obţinut, pe data de 3 octombrie, de la Primăria Constanţa, un act de urbanism. Este vorba despre Certificatul de urbanism nr. 3688, care presupune „Construire ansamblu rezidenţial compus din 6 tronsoane: trei tronsoane P+6e - locuinţe colective şi spaţii comerciale la parter, un tronson parter cu spaţii comerciale, două tronsoane S+P+6e - locuinţe colective şi parcare la subsol, împrejmuire şi organizarea execuţiei“. Adresa investiţiei este bulevardul Aurel Vlaicu nr. 169, municipiul Constanţa. Firma Scut SA a fost înfiinţată în anul 1991, cu sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 2.925.398 de lei, integral vărsat, este compus din 29.253.980 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 0,1 lei. SCUT SA este controlată de COMCM SA, cu 40,28% din capitalul social, Frăţilă Constantin, cu 41,53% din capitalul social, Acţionari Persoane Fizice, cu 8,22% din capitalul social, Listă Acţionari Persoane Juridice, cu 9,97% din capitalul social. Frăţilă Constantin este administratorul firmei, care se ocupă de lucrări speciale de construcţii. Cenzorii societăţii sunt Ramibo Financial SRL, reprezentată prin Scorţea Nicolae Radu David, şi Global Deia SRL, reprezentată prin Sufragiu Mariana.

Gheorghe Hagi

Constănţeanul Hagi este pe locul 272 în top, cu o avere de 23-24 milioane de euro. Este singurul fost mare internaţional român care a avut curajul să facă investiţii în realizarea unei academii de fotbal. Viitorul Constanţa a câştigat campionatul în anul 2017. Este şi proprietarul complexului Iaki din Mamaia. Academia de fotbal „Gheorghe Hagi” este unul dintre cele mai căutate cluburi pentru copiii care vor să înceapă o carieră sportivă. De la vârste fragede, cei mici au parte de echipamente şi antrenori de seamă, care se ocupă de buna pregătire a acestora, iar odată ce ajung la vârsta potrivită, pleacă cu echipa în cantonamente şi turnee, unde se întorc, de fiecare dată, cu premii.
 

Maftei Roxana Zenovia

Din Bucureşti, este pentru prima oară în Topul Capital, pe poziţia 281. Maftei Roxana Zenovia este un pion important în industria farmaceutică. Deţine Farmacia Tei şi Bebe Tei.
După succesul din Bucureşti, a deschis prima farmacie Tei şi primul magazin Bebe Tei în Constanţa, investiţie care a însumat 5 milioane de euro. Cele două sunt deschise în cadrul centrului comercial VIVO! din municipiul Constanţa.
Dacă până în 2016, Farmacia Tei a funcţionat în două spaţii apropiate în bulevardul Lacul Tei, în ultimii doi ani businessul s-a extins exclusiv în zonele cu trafic, în centrele comerciale. Prima ieşire a Farmaciei Tei din zona care a dat numele brandului a fost în zona Dristor, în 2016, când a mers cu o farmacie în acelaşi corp de clădire cu un magazin Mega Image. Spaţiul din zona Dristor are 1.000 mp, în timp ce în bulevardul Tei farmacia funcţiona pe circa 650 mp.

Extinderea a continuat în mallul Plaza din capitală în 2017, iar anul acesta a marcat intrarea brandului Farmacia Tei în afara Bucureştiului, în Constanţa.

În ultimii ani, businessul Farmacia Tei a avut o creştere cu care puţine afaceri din domeniul retailului farma se pot lăuda, mai ales farmaciile cu până la zece puncte de lucru. Astfel, în 2017, afacerile Farmacia Tei s-au dublat faţă de anul anterior, până la 309 milioane de lei, arată datele publice.

Felix Stroe & familia

Fostul ministru al transporturilor este pe locul 291 din topul bogătaşilor din România. Are o avere de 21-22 milioane de euro, având afaceri atât în reparaţii nave, cât şi în hoteluri şi comerţ. Alături de soţie deţine 13 terenuri în Constanţa şi Buzău. Felix Stroe şi Ion Dumitrache sunt proprietarii mai multor firme: 2X1 Holding SRL, Tekno Plus, Adu&Mani Consulting, Cristal Jupiter, Dacia Tour, ETT Company, Lit Romania şi Port Dreging SA.

Familia Guci

Pe locul 295 în Topul Capital, familia Guci are o avere de 21-22 milioane de euro, în industria hotelieră şi imobiliară. Deţine trei hoteluri pe litoral - Hotel Guci în Constanţa, dar şi Modern şi Dorna. Este primul om din industria hotelieră care a introdus sistemul all inclusive.

Citeste si: 

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Cătălin Marius Bucur, familia Muntmark, familia Chimişliu şi Grigore Comănescu​

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Mohammad Murad, Gheorghe Bosânceanu şi verii Duşu​

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, familia Idu, Florin Cârstocea, Omer Susli şi Nicolae Bucovală​

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Veronica Guşă de Drăgan şi fraţii Micula​

Cei mai bogaţi oameni de afaceri din judeţul Constanţa regăsiţi în Top 300. Lista completă a clasamentului pe 2018
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii