Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Cătălin Marius Bucur, familia Muntmark, familia Chimişliu şi Grigore Comănescu

ro

11 Dec, 2018 00:00 6601 Marime text
Continuăm seria milionarilor constănţeni din topul 300 Capital pentru anul 2018 cu alte patru nume sonore printre oamenii de afaceri români. Brize Group este sinonim cu numele Cătălin Marius Bucur, care a ridicat în 17 ani o societate axată pe cerinţele fermierilor. Familia Muntmark are mai multe firme deschise, însă ei au devenit cunoscuţi pentru afacerile cu eoliene din judeţ. Familia Chimişliu este, la fel, în topul bogătaşilor, prin numeroasele afaceri transmise de la o generaţie la alta, iar Grigore Comănescu a reuşit să se afirme în mai multe domenii, pornind de la industria asfaltului până la turism.
 

Cătălin Marius Bucur

Pe locul 156 în top, constănţeanul de 43 de ani are o avere estimată de 35-38 milioane de euro, având afaceri în comerţul cu cereale. El deţine Brise Group, unul dintre cei mai importanţi traderi români de cereale şi furnizori de materii prime pentru fermieri. Societatea a fost înfiinţată în anul 2001, iar companiile din grup sunt 100% româneşti.
Cătălin Marius Bucur apare ca asociat în următoarele firme: Agro Top Shine SRL, Asset Business Solutions SA, Brisegroup SRL, Grano Albeşti Cooperativă Agricolă.

Familia Muntmark

Familia din Constanţa se ocupă de industria energetică, clasându-se pe locul 165 în topul marilor afacerişti români. Cu o avere de 33-35 de milioane de euro, a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600 MW, vândut companiei CEZ. Grupul Monsson continuă să fie lider al dezvoltatorilor de parcuri eoliene din Uniunea Europeană.
Societatea Mireasa Energies SRL a depus, în luna septembrie, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, memoriul de prezentare a proiectului „Construire centru de calcul Mireasa şi racordare electrică la parc eolian Mireasa“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Precizăm că investiţia va fi realizată în comuna Siliştea, extravilan, parcelele A 53/4/2/1 şi A 53/4/2/2. Potrivit datelor disponibile la Registrul Comerţului, societatea a luat fiinţă în anul 2006 şi are sediul social în satul Gălbiori, comuna Crucea. Capitalul social subscris, de 36.000.000 de lei, integral vărsat, este compus din 3.600.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Avantway Properties LTD, cu sediul în Cipri, Nicosia, este asociat unic. Muntmark Emanuel este administratorul firmei, care se ocupă de producţia de energie electrică. În anul fiscal 2015, compania cu zero salariaţi a avut o cifră de afaceri de 27.905.889 de lei şi o pierdere de 8.238.413 lei. Cu zero salariaţi în anul fiscal 2016, compania a declarat o cifră de afaceri de 33.422.838 de lei şi o pierdere de 7.515.206 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: zero salariaţi, cifră de afaceri de 24.022.747 de lei şi o pierdere de 12.992.020 de lei.

Muntmark Emanuel este asociat în următoarele societăţi: Eco Power Wind SRL, Monsson Alma SRL, Monsson Computer Utility SRL, Monsson SRL, Monsson Trading SRL, Pecineaga Energies SRL.

Familia Chimişliu

Situată pe poziţia 173 din top, familia Chimişliu are o avere de 33-35 milioane de euro, fiind într-o creştere continuă. Virginia şi Bogdan Chimişliu au înfiinţat în anul 1991 Biochem, în prezent una dintre firmele de top pe piaţa de distribuţie de produse pentru protecţia plantelor, seminţe şi soluţii pentru agricultura bio.
Atât Bogdan Ştefănel Chimişliu, cât şi Virginia, Constantin sau Gabriel Chimişliu au mai multe afaceri care merg strună.
Ei se află la cârma următoarelor societăţi: Agrimofert SRL, Alvis Antrepriza SRL, Biochem 91 Kimi SRL, Biochem Creditare IFN SA, Biochem Fruit SRL, Biochem Organics SRL, Biochem SRL, Chimişliu Bogdan-Ştefănel PFA, DIS Expres Services SRL, GCH Real Estate SRL, Smart Asig Solutions SRL, Spectrum Agro SRL.

Grigore Comănescu

Omul de afaceri constănţean de 60 de ani se află pe locul 212 din Topul Capital, cu o avere de 28-30 de milioane de euro, din industria producţiei de beton, asfalt şi turism. Este proprietarul firmelor Comprest Util, Somaco Construct, Asfalt Dobrogea, Complex Verona.
 
Citeşte şi

Cei mai bogaţi oameni de afaceri din judeţul Constanţa regăsiţi în Top 300. Lista completă a clasamentului pe 2018​

Firme Constanţa, rezultate financiare Brisegroup, profit crescut, comparativ cu anul de referință anterior (documente)​

Parc eolian, în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa​

Schimbări în structura societății Orchid Maintenance SRL​

Debitor şi creditor Bogdan Chimişliu, afacerist de Top 300 din Constanţa, a băgat crama de la Mihai Viteazu în insolvenţă
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii